Zaštitar heroj poginuo štiteći novogodišnje orgije od rulje u Londonu

Screenshot: Daily Mail

ZAŠTITAR koji je za Staru godinu čuvao luksuznu vilu u Londonu nasmrt je izboden u pokušaju da spriječi grupu od desetak muškaraca koji su htjeli upasti na ekskluzivnu novogodišnju zabavu.

Tudor Simionov (33), koji se u Veliku Britaniju doselio iz Rumunjske, snimljen je kako se zajedno sa svojim kolegama goloruk bori protiv čak devetorice napadača samo nekoliko trenutaka prije nego što ga je netko iz grupe izbo nožem. Sve se dogodilo oko 5:30 na novogodišnje jutro u ponedjeljak, ispred luksuzne vile Fountain House u Park Laneu. 

Jedan muškarac uhićen je danas pod sumnjom da je ubio Simionova, javlja BBC News. Londonski policijski inspektor Andy Partridge opisao je incident kao "šokantan napad" i pozvao svjedoke da "istupe i pomognu istrazi".

Zbog ubojstva uhićen sin zloglasnog islamista

Daily Mail javlja da je osumnjičenik koji je uhićen zbog ubojstva zaštitara u Londonu ni manje ni više nego Imran Mustafa Kamel - sin zloglasnog islamističkog propovjednika iz Egipta Mustafe Kamela Mustafe, poznatijeg kao Abu Hamza ili kao Kuka, budući da je pri detonaciji vlastite bombe ostao bez obje ruke i oka. Abu Hamza je inače 2012. izručen iz Velike Britanije u SAD zbog terorizma, nakon sudske bitke koja je trajala čak osam godina. U New Yorku je 2015. osuđen na doživotni zatvor.

Na snimci koju je napravio očevidac može se vidjeti kako se Simionov, iako se sam bori protiv barem devet muškaraca, žestoko brani, udarajući napadače i gurajući ih na tlo. Snimka se prekida prije nego što mu je netko od njih zabio nož u prsa.

Na drugoj snimci se također vidi kako zaštitari ili sami gosti bacaju vaze iz predvorja vile. Jedna vaza pogađa jednog od vandala koji zatim bježi s praga, okrvavljene glave, zajedno s ostalima, dok ih zaštitari tjeraju vani. Osim Simionova, još su dvojica zaštitara izbodeni nožem, kao i 29-godišnja hostesa, ali preživjeli su. 

U vili se održavala zabava s prostitutkama i tajkunima

Rezervacija stola na ovoj privatnoj zabavi stajala je čak dvije tisuće funti, a najam zgrade stoji pet tisuća funti na tjedan, piše Daily Mail. Posebno je zanimljivo što je zabavu organizirao samoproglašeni aristokrat Lord "Fast" Eddie Davenport (53), poznat po organiziranju raskošnih seks-zabava koje posjećuju arapski prinčevi, tajkuni i drugi članovi londonske elite.

Susjedi su za The Sun ispričali kako su "djevojke odjevene u seksi outfite i donje rublje ulazile i izlazile cijelu noć". "Izgledalo je kao seks-tematska zabava", rekao je jedan.

"Fast Eddie je imao mnogo elitnih prostitutki (na zabavi) i doveo je mnogo prijatelja i klijenata tamo. Sve je išlo dobro dok se loši tipovi nisu pojavili. Hostesa je rekla zaštitarima da ih ne puste unutra i onda je sve počelo. Jedan zaštitar je izboden, a hostesa je porezana nožem. Apsolutno je tragično da je (ubijeni) mladi dečko koji nije dugo bio u Londonu", rekao je za The Sun izvor dobro upoznat s londonskom party-scenom.

"Bila je to divlja zabava. Sve je bilo dostupno", rekao je jedan izvor za Daily Mail. Davenport je inače 2011. osuđen na osam godina zatvora zbog financijske prevare teške 4,5 milijuna funti, ali pušten je na slobodu nakon tri godine jer je uvjerio suce da ima tešku bolest bubrega.

Zaštitar se doselio iz Rumunjske prije samo dva mjeseca

Simionov se inače u Veliku Britaniju doselio prije samo dva mjeseca, "u potrazi za boljim životom", otkrila je medijima njegova djevojka i dodala kako su se ove godine namjeravali vjenčati i zasnovati obitelj.

"Ne mogu opisati riječima koliku bol sada proživljavam", rekla je Madalina Anghal za Evening Standard. "Bio je zaista dobar čovjek. Bili smo sretni i uzbuđeno smo razgovarali o tome da imamo djecu zajedno", dodala je.

Promotor kluba Leroy Rose (25) ispričao je kako je pokušavao pružiti prvu pomoć smrtno ranjenom zaštitaru, ali Simionov je preminuo samo minutu nakon što je uboden nožem u prsa. Simionov je zapravo bio postavljen unutar zgrade kako bi nadzirao zabavu, ali izišao je da bi pomogao svojim kolegama na ulazu nakon što je grupa muškaraca pokušala na silu upasti na zabavu. "Došlo je do tučnjave vani i on je izišao da pomogne. Zaštitari su dobivali batine i on je izišao da im pomogne", objasnio je Rose.

"Vidio sam ga da dolazi natrag. Bio je u odijelu koje je bilo prekriveno krvlju. Nije imao zaštitni prsluk ni išta. Vidio sam kako krvari iz prsa. Povukao sam ga straga i zgrabio ručnik i držao ga preko rane. Nije rekao niti riječ, bio je u šoku. Uboden je posred prsa. On je junak, umro je pokušavajući spasiti svoje kolege. Izmlatio je oko devet tipova sam", ispričao je Rose za Evening Standard.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.