Pijani mladić (28) u Zaboku otišao na policiju pa lagao da je napadnut i opljačkan

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Mladić u dobi od 28 godina je u Zagorju lažno prijavio lažno djelo razbojništva, objavila je PU krapinsko-zagorska. To je napravio u alkoholiziranom stanju. 

"Muškarac je u subotu oko 4:50 sati došao u policijsku postaju pod vidnim utjecajem alkohola te podnio na zapisnik kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja.

Prilikom podnošenja kaznene prijave, 28-godišnjak je naveo kako je u noći s 14. na 15. srpnja bio u ugostiteljskom objektu u Zaboku gdje je konzumirao alkoholna pića te su ga iz ugostiteljskog objekta izbacili redari, nakon čega se pješice uputio prema parkiralištu gdje su iz osobnog automobila izašle dvije muške osobe", priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Lagao da su ga napali i uzeli mu 14.700 eura

Mladić je naveo kako ga je jedan muškarac udario šakom u glavu, uslijed čega je pao, dok mu je drugi muškarac iz torbice uzeo novčani iznos od 14.700 eura i mobilni telefon.

Policijski službenici Policijske postaje Zabok, tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrdili su mnoge nelogičnosti u iskazu 28-godišnjaka koji je podnio kaznenu prijavu te su u ponedjeljak s njim ponovo obavili razgovor, kojom prilikom je izjavio kako na njegovu štetu nije počinjeno kazneno djelo razbojništva, kao niti bilo koje drugo kazneno djelo ili prekršaj.

Svoje izmišljene navode pravdao je višednevnom alkoholiziranošću te da je tijekom vikenda mobitel pronašao u vikend-kući, a novac u obiteljskoj kući. Jučer je 28-godišnjak u potpunosti priznao da je lažno prijavio kazneno djelo te da ne posjeduje i nije posjedovao navedeni novac.

Zbog počinjenog kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela protiv 28-godišnjaka podnesena je kaznena prijava, izvijestila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.