VIDEO Ovo je najgori serijski ubojica u povijesti SAD-a. Opisao je ubojstva

Foto: EPA

PET godina nakon što su analitičari FBI-jeva Programa za otkrivanje nasilnog kriminala (ViCAP) počeli povezivati slučajeve s osuđenim ubojicom Samuelom Littleom i gotovo 18 mjeseci nakon što je jedan teksaški rendžer počeo iz njega izvlačiti nevjerojatan broj priznanja, FBI je potvrdio da je Little najveći serijski ubojica u američkoj povijesti.

Little je priznao 93 ubojstva, a FBI-jevi analitičari vjeruju da su sva njegova priznanja vjerodostojna. Istražitelji su dosad uspjeli potvrditi 50 priznanja, a mnoga još čekaju konačnu potvrdu. Little kaže kako je svoje 93 žrtve zadavio od 1970. do 2005. godine. Smrt mnogih njegovih žrtava pripisana je predoziranju, slučajnim nesrećama ili neodređenim uzrocima. Mnoga tijela nikad nisu pronađena.

„Dugi niz godina, Samuel Little je vjerovao da neće biti uhvaćen, jer je mislio da nitko ne vodi računa o njegovim žrtvama. Iako je već u zatvoru, FBI vjeruje da je važno tražiti pravdu za svaku njegovu žrtvu te zatvoriti svaki pojedinačni slučaj“, rekla je Christie Palazzolo, ViCAP-ova analitičarka.

FBI traži pomoć javnosti kako bi povezao preostala nepotvrđena priznanja. 

Riječima ubojice: Video priznanja i detalji slučaja

Napomena: Samuel Little ne sjeća se uvijek točnih datuma. Ponekad ima problema prisjetiti se odjeće koju su žrtve nosile. Bilo kakva potencijalna poveznica ne smije se odbaciti samo na temelju ova dva faktora. Littleove snimke sadrže opise nasilnih djela, pa savjetujemo oprez pri gledanju. 

Nepotvrđeno priznanje: Miami (Florida), 1971. ili 1972.

Little se prisjeća da je 1971. ili 1972. u Miamiju (Florida) upoznao zgodnog crnca od 18 ili 19 godina. Little kaže kako mu se muškarac predstavio kao žena i Little ga je poznavao kao Marianne ili Mary Ann. Little kaže da je Marianne bila visoka od 167 do 170 cm i teška oko 63 kg. Little je Marianne upoznao u baru poznatom kao The Pool ili Pool Palace blizu 17. avenije u Miamiju. Nekoliko dana kasnije, ponovno su se sreli u baru u Overtownu, gdje joj je Little ponudio prijevoz kući. Little kaže da je Marianne živjela s nekoliko cimera između Brownsvillea i Liberty Cityja. Kad su stigli tamo, jedan od Mariannenih cimera zatražio je od njih da kupe kremu za brijanje, pa su se vratili do Littleova auta, zlatnog Pontiaca LeMans s četiri vrata. Little je odvezao Marianne sjeverno na cestu 27 i ubio je uz polje šećerne trske. Potom se cestom 27 odvezao u Everglades, skrenuo na makadamsku cestu koja je vodila do rijeke ili močvare. Little je vukao Marianneino tijelo oko 200 metara u gustu i blatnu vodu. Ne vjeruje da je tijelo ikad pronađeno.

Nepotvrđeno priznanje: North Little Rock (Arkansas), 1992. - 1994.

Little kaže da je između 1992. i 1994. u nenaseljenom dijelu Little Rocka (Arkansas) naišao na crnkinju. Sjeća se da je bilo hladno i da je možda i sniježilo kad su se upoznali. Ženu opisuje kao 24-godišnjaku, visoku od 165 do 170 cm i tešku oko 90 kg. Little se s njom družio s prekidima oko tri dana. Navodno je sa ženom krao po trgovinama, a potom bi robu prodavali. Little se prisjeća da je bio uhićen zbog krađe u North Little Rocku u trgovini hranom Kroger. Podaci policije u North Little Rocku pokazuju da je zaista bio uhićen zbog krađe u Krogeru 20. travnja 1994. godine. Prema Littleu, pušten je nakon otprilike tri sata kako bi premjestio svoje vozilo, žuti Cadillac El Dorado iz 1978. (ili možda žuti Dodge), s parkinga trgovine. Little kaže da je žena spavala u njegovom vozilu kad se vratio. Prvo je ženu odvezao na sastanak s njenim bivšim partnerom, čovjekom zvanim Bear (za kojeg vjeruje da je u međuvremenu umro), a potom u njen stan. Sljedeći dan se vratio i vozio ženu prema Bentonu ili Bentonvilleu u Arkansasu. Kad su napustili Little Rock, Little je skrenuo na makadamski put i zadavio ženu. Kaže kako je njeno tijelo ostavio na hrpi grana i starih stabljika kukuruza ili blizu polja kukuruza. Vjeruje da se žena mogla zvati Ruth i da je njena majka živjela u North Little Rocku.

Nepotvrđeno priznanje: Covington (Kentucky), 1984.

Little kaže da je otprilike 1984. godine, vjerojatno u ljeto, vozio svoj Lincoln Continental Mark III iz Lorainea (Ohio) u Cincinnati. Putem je ispred striptiz kluba upoznao 25-godišnju bjelkinju. Sjeća se da je bila visoka 167 do 170 cm i teška 60 do 75 kg. Little opisuje da je imala kratku plavu kosu i plave oči te da je izgledala poput hipija. Prišla mu je i zatražila prijevoz do Miamija (Florida) rekavši kako tamo živi njena majka. Little kaže kako su se vozili autocestom 75. Kad su stigli u Cincinnati, proveli su neko vrijeme u centru u ulici Vine. Nastavili su s vožnjom preko rijeke u sjeverni Kentucky. Little opisuje kako su se vozili brežuljkastim krajem nedaleko od autoceste 75. Skrenuo je na makadamski put i vozio do vrha „malog, okruglog brda“, gdje je zadavio ženu na stražnjem sjedištu. Njeno tijelo ostavio je na vrhu brda.

Nepotvrđeno priznanje: Las Vegas (Nevada), 1993.

Little je 1993. godine vozio žuti Cadillac Eldorado iz 1978. prema Los Angelesu, kad je na aveniji Owens ili ulici Jackson u Las Vegasu upoznao crnkinju. Opisuje ju kao vitku ženu tamne kože, imala je otprilike 40 godina. Bila je visoka oko 165 cm i teška 50 do 55 kg. Little vjeruje da je žena imala prirodno kratku kosu, ali je nosila dugačku periku. Sjeća se da mu je žena pokazala svog sina, crnca od otprilike 19 do 23 godine. Little priznaje da ju je odveo u motel i tamo zadavio. Njeno tijelo stavio je u prtljažnik svog auta i odvezao se izvan Las Vegasa. Stao je na izoliranom mjestu na cesti i odgurnuo tijelo niz strmu padinu. Potom je njenu odjeću bacio dalje niz cestu. Vrlo je vjerojatno da njeno tijelo nikad nije pronađeno.

Nepotvrđeno priznanje: New Orleans (Louisiana), 1982.

Little je rekao kako je otprilike 1982. godine, vjerojatno u jesen, u New Orleansu upoznao crnkinju. Kaže da je žena imala od 30 do 40 godina, da je bila visoka oko 170 cm i teška oko 70 kg. Imala je kožu boje meda i srednje dugu, ravnu kosu. Sjeća se da je nosila lijepu haljinu s dugmadi naprijed. Little kaže da su se upoznali u klubu u kojem je s prijateljima i sestrama slavila nečiji rođendan. Little i žena napustili su klub u njegovom vozilu Lincoln Continental Mark III. Žena je Littleu rekla da živi s majkom, koja je bila bolesna, možda i invalid. Dala mu je ključeve svoje kuće. Little je ženu odvezao do izlaza s autoceste 10 kod Little Woodsa i onda skrenuo na makadamski put uz kanal. Izašli su iz auta. Little je ženu odvukao do kanala i tamo je ubio. Tijelo je ostavio na mjestu umorstva. Nakon toga, Little se odvezao natrag u motel u kojem je odsjeo u Pascagouli (Mississippi).

Priznanja Samuela Littlea: Lokacije ubojstva i žrtve

Little je opisao još niz ubojstava, a FBI ih je sve pobrojao. Ove žrtve također nikad nisu identificirane, niti je potvrđeno da ih je on ubio.

Phoenix (Arizona)

Nepotvrđeno priznanje: latino žena u 40-im godinama. Ubijena 1988. ili 1996. Žrtva je vjerojatno iz Phoenixa.

North Little Rock (Arkansas)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1992. ili 1993.

West Memphis (Arkansas)

Potvrđeno priznanje povezano s Jane Doe: crnkinja od 28-29 godina, ubijena 1984. Žrtva je pokupljena u Memphisu (Tennessee).

San Bernardino (Kalifornija)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 18 do 23 godine, ubijena 1984.

Los Angeles (Kalifornija)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1987.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1987.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi 19 godina, ubijena 1987.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 50 godina, ubijena 1987. Žrtva se vjerojatno zvala Granny.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 22-23 godine, ubijena 1987.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 26-27 godina, ubijena 1987.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 40-45 godina, ubijena 1990. ili 1991. Žrtva se vjerojatno zvala Alice.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 20-22 godine, ubijena 1991. ili 1992. Žrtva je vjerojatno bila iz San Francisca.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1992.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1992. ili 1993.

Nepotvrđeno priznanje: latino žena u dobi od 24-25 godina, ubijena 1992. ili 1993. Žrtva je vjerojatno bila iz Phoenixa.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 23-25 godina, ubijena 1996. Žrtva se vjerojatno zvala Sheila.

Nepotvrđeno priznanje: Crnkinja u dobi od 23-24 godine, ubijena 1996. Žrtva se vjerojatno zvala T-Money.

Nepotvrđeno priznanje: bjelkinja stara 23-25 godina, ubijena 1996.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 25 godina, ubijena 1996.

Homestead (Florida)

Nepotvrđeno priznanje: bjelkinja ubijena 1970. ili 1971.

Miami (Florida)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 22 godine, ubijena 1971. Žrtva se vjerojatno zvala Linda.

Nepotvrđeno priznanje: crnac u dobi od 18 godina, ubijena 1971. ili 1972. Žrtva se vjerojatno zvala Mary Ann ili Marianne.

Nepotvrđeno priznanje: crnac u dobi od 28 godina, ubijena 1971. ili 1972. Žrtva je vjerojatno radila u vojnoj zrakoplovnoj bazi u Homesteadu.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 23-24 godine, ubijena sredinom 70-ih. Žrtva se vjerojatno zvala Emily i radila je na Sveučilištu u Miamiju.

Kendall (Florida)

Priznanje povezano s Jane Doe: bjelkinja, vjerojatno kubanskog podrijetla, stara 25 do 35 godina. Ubijena 1971. Žrtva se vjerojatno zvala Sarah ili Donna.

Fort Myers (Florida)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1984.

Tampa Bay (Florida)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1984.

Plant City (Florida)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1977. ili 1978. Žrtvu je upoznao u Clearwateru (Florida).

Savannah (Georgia)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 22-23 godine, ubijena 1974.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 23 godine, ubijena 1984.

Atlanta (Georgia)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 35 do 40 godina, ubijena 1981.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 23 do 25 godina, ubijena 1984. Žrtva je vjerojatno bila studentica.

Macon (Georgia)

Priznanje povezano s Jane Doe: crnkinja u dobi od 30 do 40 godine, ubijena 1977.

Okrug Dade (Georgia)

Priznanje povezano s Jane Doe: crnkinja u dobi od 25 do 30 godine, ubijena 1980. ili 1981. Žrtvu je upoznao u Chattanoogi (Tennessee).

Granite City (Illinois)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 26 godina, ubijena između 1976. i 1979. Žrtva se vjerojatno zvala Jo, a upoznao ju je u St. Louisu (Missouri).

East St. Louis (Illinois)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena između 1976. i 1979. Žrtvu je upoznao u St. Louisu (Missouri)

Covington (Kentucky)

Nepotvrđeno priznanje: bjelkinja ubijena 1984. Žrtvu je upoznao u Columbusu (Ohio). Tijelo je ostavljeno negdje u Sjevernom Kentuckyju.

New Orleans (Louisiana)

Priznanje povezano s Jane Doe: bjelkinja u dobi od 33 do 33 godine, ubijena 1982.

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 30 do 40 godina, ubijena 1982.

Monroe (Louisiana)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 24 godine, ubijena između 1987. i ranih 90-ih.

Okrug Princea Georgea (Maryland)

Priznanje povezano s Jane Doe: bjelkinja u dobi od 20 do 25 godina, ubijena 1972. Žrtva je vjerojatno iz Massachusettsa.

Gulfport (Mississippi)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 22 godine, ubijena između 1980. i 1984.

Pascagoula (Mississippi)

Priznanje povezano s Jane Doe: crnkinja u dobi od 35 do 45 godina, ubijena 1977. Žrtvu je upoznao u Gulfportu (Mississippi). Žrtva je vjerojatno iz Pascagoule i vjerojatno je radila u brodogradilištu Ingalls.

Las Vegas (Nevada)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi do 40 godina, ubijena 1993.

Cincinnati (Ohio)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja ubijena 1974.

Willoughby Hills (Ohio)

Priznanje povezano s Jane Doe: crnkinja u dobi do 20 do 35 godina, ubijena oko 1982. Žrtva je vjerojatno bila iz Clevelanda (Ohio).

Charleston (Južna Karolina)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 28 godina, ubijena između 1977. i 1982.

Knoxville (Tennessee)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja stara 25 godina, ubijena 1975.

Houston (Texas)

Nepotvrđeno priznanje: crnkinja u dobi od 25 do 28 godina, ubijena između 1976. i 1979. ili 1993.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.