VIDEO Ispred crkve na splitskoj Sirobuji održana misa, župnik: Nastavit ću s misama

Screenshot: Facebook

U ŽUPNOJ crkvi u splitskom predgrađu Sirobuja i na Uskrsni ponedjeljak je služena misa, a grupa vjernika se nalazila ispred crkve, jer skladu s naputcima Stožera civilne zaštite o ograničavanju društvenih okupljana zbog epidemije, ulazak nije bio dopušten.

"Policija je onemogućila ulaz vjernicima u crkvu pa su oni stajali na prostoru ispred crkve u vrijeme dok sam ja služio misu unutra", rekao je za Hinu župnik don Josip Delaš.

Kaže da će i ubuduće služiti mise

Kaže da će i ubuduće nastaviti služiti mise. Na upit kako komentira stajališta i crkvenih i svjetovnih vlasti koje izražavaju protivljenje održavanju misa na Sirobuju, radi preventivnih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, don Delaš je kazao kako je njegova dužnost biti s vjernicima.

"Ove mise služim u kršćanskom duhu po kojem je moja dužnost  biti s vjernicima", kazao je on.
U splitskoj policiji su rekli da je policija danas postupala na Sirobuji tako što je  građane podsjećala na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja u koja se ubrajaju i mise.

Splitsko-makarska nadbiskupija ogradila se u nedjelju od ponašanja, izjava i stavova svećenika don Josipa Delaša koji je jučer, usprkos zabrani zbog epidemije, održao uskrsnu misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji tijekom koje se dogodio napad na novinare.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.