Velika akcija u Istri: Uhićeno 6 osoba, imali su hrpu droge, oružja i novca

Foto: MUP

POLICIJSKI službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK), Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka dovršili su u suradnji s Policijskom upravom istarskom kriminalističko istraživanje nad više osoba.

Tim je povodom danas u Puli održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali voditelj Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka Božo Barbarić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU istarske Mladen Matika i policijski službenik Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Rijeka, ujedno i voditelj kriminalističkog istraživanja, Goran Rebić.

Droga i oružje

''Cilj ovog kriminalističkog istraživanja bilo je suzbijanje trgovanja drogom na području Istre, no kako pokazuju rezultati i predmeti koji su oduzeti, osim suzbijanja zlouporabe droge, obuhvatili smo i trgovanje oružjem te smo zaplijenili 20 pištolja, deset marke HS i 10 marke Crvena zastava'' rekao je voditelj Barbarić i naglasio kako je ova operativna akcija, kodnog imena Batana, trajala oko osam mjeseci.

Realizacija kriminalističkog istraživanja započela je jučer u Rijeci, kada je sa spomenutim oružjem i 410 komada pištoljskog streljiva uhićen 33-godišnjak.

''U nastavku kriminalističkog istraživanja policijski službenici su jučer na području Pule proveli pretrage osoba i njihovih domova te su pronašli 5.500 tableta MDMA, 400 grama marihuane, 40 grama kokaina, digitalne vage, sredstva za komunikaciju i novac'' pojasnio je načelnik Sektora kriminalističke policije. Osim jučer pronađene droge, policijski službenici su tijekom trajanja kriminalističkog istraživanja zaplijenili još droge, i to oko 5,2 kilograma marihuane i tri grama amfetamina, a ukupno je od osumnjičenih oduzeto oko 260 tisuća kuna.

Oružje išlo za zapadnu Europu


Kako je naveo voditelj kriminalističkog istraživanja Rebić, policija je ovom akcija uspjela spriječiti dolazak droge do krajnjih korisnika, ali i ilegalnu trgovinu oružjem do zemalja zapadne Europe te se u svakom slučaju radi o značajnom preventivnom djelovanju policijskih službenika.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su šestorica hrvatskih državljana u dobi od 46, 40, 35, 33, 28 i 25 godina počinili 12 kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dva kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te jedno kazneno  djelo pomaganje u vezi s nedozvoljenim posjedovanjem, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Osumnjičeni će se danas, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je policija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.