Veleposlanik opisao kako je protekao susret djece i roditelja u zambijskoj sudnici

Foto: Staf Media Consultancy/Pixsell, HRT

HRVATSKI veleposlanik Tomislav Bošnjak u videojavljanju za HRT gotovo se rasplakao kad je prepričavao susret koji se prošlog petka dogodio u zambijskoj sudnici.

Naime, tada su djeca dovedena u sudnicu.

"Nevjerojatan prizor"

"Nevjerojatan je bio prizor kada je četvero djece dovedeno na sud, tada su svi morali izaći osim službenih osoba i optuženih, pazite, nakon što se šest mjeseci nisu vidjeli, a prije toga su se vidjeli na tri i pol dana, dvoje od te četvero djece je mahalo svojim roditeljima, bilo je to vrlo dirljivo, i ostavilo je snažan dojam na sutkinju. Taj moment je bio nevjerojatan i teško ga je prepričati", opisao je Bošnjak.

On je i danas bio u sudnici.

"Bilo je dirljivo i vidjeti i čuti sve, emocije su bile nabijene, ali su bile pozitivne. Dobar dio onih koji su bili prisutni u sudnici zapljeskao je na toj odluci suda", opisao je današnje ročište.

Organizacija povratka je u tijeku

Otkrio je i kako su nakon što je sve završilo otišli do imigracijskog ureda kako bi sredili papire i formalnosti za sebe i za djecu kako bi im se djeca mogla pridružiti.

"Ne znamo točno kada će se vratiti, organizacija putovanja je u tijeku. Nema svaki dan letova, ako se sve formalnosti okončaju, možda već sutra stignu na let", otkrio je Bošnjak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.