Već drugi avion iz Beograda krenuo za Tel Aviv po srpske državljane, vraća se večeras

Foto: EPA

Prvi avion Air Srbije iz Tel Aviva sletio je jutros oko 10 sati na beogradski aerodrom s povratnicima. Počasni konzul Srbije u Izraelu rekao je da su planirana još dva leta za srpske državljane koji se nalaze u Izraelu, u ponedjeljak i utorak.

No srpski mediji javljaju kako je već danas još jedan avion poletio prema Tel Avivu i planirano je da večeras u 21:40 iz Tel Aviva krene nazad za Beograd.

Aero.rs portal doznaje da je za ovaj repatrijacijski let angažiran Airbus A319 (YU-APF) koji može prevesti  između 138 i 144 putnika.

Iz aviokompanije napominju da je za popis putnika za repatrijacijski let nadležno Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije i da se putnici za sve upite obrate diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije u Izraelu ili Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije.

Air Srbija je najavila da će nastaviti obavljati svoje redovne letove između Beograda i Tel Aviva.

I Crna Gora šalje avione, a Hrvatska?

Crnogorski premijer Dritan Abazović priopćio je da je zrakoplov crnogorske kompanije To Montenegro spreman otići po građane Crne Gore u Izrael.

Abazović je na Facebooku objavio da su vlada Crne Gore i ministarstvo vanjskih poslova u kontaktu s crnogorskim državljanima u Izraelu i s počasnim konzulom Crne Gore Nimrodom Rinotom te da pripremaju popis potencijalnih putnika koji se nalaze u toj zemlji.  

"Jutros smo zajedno s našom nacionalnom kompanijom To Montenegro dogovorili zajedničke aktivnosti na evakuaciji naših državljana uslijed narušavanja sigurnosne situacije u Izraelu. Zadužio sam sve nadležne institucije da prioritetno djeluju u cilju evakuacije naših građana i zaštiti njihove osobne sigurnosti", napisao je Abazović na Facebooku. Prema informacijama iz crnogorske vlade, zrakoplov bi po crnogorske državljane u Izraelu trebao poletjeti u ponedjeljak. 

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH danas je priopćilo da intenzivno radi na pronalasku rješenja za repatrijaciju naših državljana u Hrvatsku. Situacija je vrlo izazovna i promjenjiva - putnički zračni promet u Tel Avivu je obustavljen, dok su prelasci preko graničnih prijelaza s Jordanom ograničeni, pojašnjavaju.

Ministarstvo vanjskih poslova preporučuje hrvatskim državljanima da ne napuštaju svoje utočište dok se situacija ne stabilizira te dok se ne pronađe mogućnost repatrijacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.