Ministarstvo se ne smatra odgovornim za Bernardu Jug. Ravnateljica škole šuti

MINISTARSTVO znanosti i obrazovanja odgovorilo nam je da se ne smatra nadležnim u slučaju Bernarde Jug, učiteljice zaposlene u Osnovnoj školi Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu, koja danima na društvenim mrežama objavljuje prijeteće i opskurne tekstualne i videoporuke, te nas je uputilo na ravnateljicu škole. Ravnateljica nam je, pak, obećala pisanu izjavu pa je nekoliko sati nakon što smo joj mailom poslali pitanja poručila da danas nije stigla odgovoriti, dok su nas iz Prosvjetne inspekcije uputili da se javimo Ministarstvu obrazovanja. Ministarstvo se, nakon isteka radnog vremena, sjetilo da stručno-pedagoški nadzor nad radom učitelja provodi Agencija za odgoj i obrazovanje.

I tako ukrug.

Jug huška na socijalnu radnicu, novinare, tajnice, žene koje su pobacile...

Okidač za aktualni val bizarnih objava Bernarde Jug bila je napeta situacija oko učenika u Osnovnoj školi Krapinske Toplice koji, na očevo inzistiranje, danima u školi nije nosio zaštitnu masku. Dramu učenika, roditelja, prosvjetara i drugih učenika uvećao je i upad skupine protivnika nošenja maski u školu, ali i raspirivanje nervoze na društvenim mrežama, u čemu je posebno predano sudjelovala Jug, kako na Facebooku tako i u aplikaciji Telegram. Jug je huškala na ravnateljicu zabočkog Centra za socijalnu skrb, tajnicu Ivane Pavić Šimetin, zamjenice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, novinare...

Danas je otišla i dalje, u objavi na Facebooku predstavila se kao lakmus-papir, preko kojega se vidi tko je sotona. "Ovo je sada vrijeme lustracije. Tek ćete sad vidjeti što stiže, jer je vrijeme da hrvatske flundre i fufe prestanu uništavati ovaj narod i ovu zemlju. Hrvatske fufe su ubile oko milijun malih Hrvata i Hrvatica. Te fufe sada bijesne na Bernardu Jug. One se nalaze u medijima, one se nalaze po školama, one su učiteljice, one su čistačice, one su tajnice, one su računovotkinje. One su nečije kvazisupruge, kvazimatere, a u stvari su ubojice", rekla je, uz ostalo, u danas objavljenom videu hrvatska učiteljica Jug.

>> Bernarda Jug, učiteljica: Hrvatske fufe su ubile oko milijun mladih Hrvata i Hrvatica

Na naš upit je li pokrenut ikakav nadzor nad radom Jug, Ministarstvo je odgovorilo: "Bernarda Jug zaposlena je kao učiteljica engleskog jezika u Osnovnoj školi Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec na 8 sati tjedno. S obzirom na to da je riječ o zaposlenici škole i da je za njen rad i ponašanje nadležan poslodavac, odnosno škola, upućujemo Vas da se obratite ravnateljici škole."

Ravnateljica škole obećala izjavu pa se prestala javljati

Sonja Vuljak, ravnateljica Osnovne škole Mihovila Pavleka Miškine u Đelekovcu, u čijoj je područnoj školi Imbriovec zaposlena neobična učiteljica, prošli nam je put dala telefonsku izjavu, a sad je inzistirala na komunikaciji mailom. No, kad smo joj poslali pitanja, nije nam odgovorila. Tek je najavila da će nam se javiti sutra.

Minulog tjedna Vuljak je za Index lijepo govorila o radnim karakteristikama Bernarde Jug: "Ona je zaista naš zaposlenik od 2016. samo na osam sati ukupno, znači četiri sata u nastavi, i to u Područnoj školi Imbriovec, gdje radi samo s učenicima nižih razreda, koji nisu u obvezi, kao ni ona, nositi maske. Znači te obveze nema. Nikakav problem ne stvara u školi, dobra je učiteljica, sve svoje radne obveze izvršava korektno, i to je to što mogu reći."

Kad smo je upitali kako gleda na učiteljičine aktivnosti na društvenim mrežama, ravnateljica Vuljak je rekla: "To je njezino privatno vrijeme. Ovdje u školi mene interesira kako se ona ponaša, a tu se ponaša korektno i profesionalno."

>> Bernarda Jug radi u osnovnoj školi. Ravnateljica: Ona je dobra učiteljica

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.