Dignuta razina sigurnosti: Oko Trumpa će na otvorenom biti neprobojno staklo

Foto: EPA

Tajna služba koristit će neprobojno staklo za zaštitu bivšeg predsjednika Donalda Trumpa kako bi ga dodatno zaštitili tijekom događaja na otvorenom tijekom kampanje.

Kako pišu američki mediji, takva razina sigurnosti obično se koristi za aktualne predsjednike i potpredsjednike, agencija je odlučila pojačati mjere na Trumpovim događanjima nakon što je naoružani muškarac pucao na njega okrznuvši mu lijevo uho prije par tjedana. Podsjetimo, u tom pokušaju atentata je jedan sudionik skupa ubijen, a drugi su ozlijeđeni.

Staklene ploče otporne na metke, koje se obično prevoze posebnim vojnim zrakoplovima tijekom predsjedničkih posjeta, prema NBC Newsu, bit će stacionirane u različitim područjima diljem zemlje kako bi bile lako dostupne za Trumpove događaje uoči izbora u studenom.

Dužnosnici planiraju da paneli pokrivaju Trumpa s tri strane, rekli su izvori za ABC News, koji je prvi izvijestio o ažuriranom sigurnosnom planu.

Jedan visoki dužnosnik opisao je cjelokupni trud CNN-u kao "značajan pothvat kada je u pitanju logistika".

Tajna služba nije komentirala izvješća, međutim, taj se potez navodno pripremao čak i prije odluke Kimberly Cheatle da podnese ostavku na mjesto ravnateljice tajne službe dan nakon što je svjedočila pred Kongresom o pucnjavi usred poziva da odstupi s te pozicije.

Dodavanje neprobojnog stakla nije jedina mjera koja se poduzima kako bi se zaštitio bivši predsjednik jer tajna služba također planira rasporediti više osoblja i koristiti tehnologiju za ublažavanje sigurnosnih prijetnji.

Trump želi održati novi skup u Butleru

Trump nije bio domaćin nijednog skupa na otvorenom nakon pokušaja atentata, ali je izrazio želju da nastavi takve događaje i održi novi skup u Butleru, rekli su njegovi suradnici za The Washington Post.

"Želimo odvratiti ljude čak i od razmišljanja o tome da opet učine nešto ovakvo", rekao je ranije ovog mjeseca v.d. ravnatelja tajne službe Ronald Rowe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.