Tolušić poručio "izdajnicima": Mi smo tu šest dana, zašto niste prosvjedovali prošle četiri godine?

Foto: FAH

VIŠE od tisuću ljudi ispunilo je jučer prostor ispred crkve Sv. Marka na tzv. prosvjedu izdajnika. Iz redova vladajućih danas samo šturo komentiraju da u demokratskoj državi svi imaju pravo na prosvjed.

Prosvjednici su poručili da se protive gašenju medijskih sloboda i ponovnom uzletu ekstremnog nacionalizma.

"Jer se ne slažemo da su mržnja prema drugima nešto pozitivno niti ikoga mrzimo zato što je Srbin, musliman, ateist.. Ostavka, ostavka", poručili su prosvjednici.

Prosvjed su komentirali ministar prometa Butković, ministrica uprave Jurlina Alibegović i ministar EU fondova Tolušić.

"Dobro, živimo u demokraciji. Svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje i iznijeti stavove," rekao je ministar prometa Oleg Butković.

"Ono što ja mislim je da se svi trebamo baviti strateškim ciljevima, a za prosvjede nema mjesta," rekla je ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović.

"Njihovo legitimno pravo, ali ova vlada je tu šesti radni dan, mogli su prosvjedovati prošle četiri godine, ali potpuno podržavam pravo na prosvjed," rekao je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić.

Iako je jučerašnji prosvjed bio velikim dijelom usmjeren protiv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, zbog njegovih stavova o antifašizmu, kao iz zbog udara na neprofitne medije s ideološki suprotnih strana, on poručuje - moja ostavka nije na dnevnom redu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.