"Tekst se bazira na konstrukcijama uvredama i klevetama Antuna Vrdoljaka kao osobe"

NAKON objave članka na Indexu "Tito-Tuđman-Tito: Vrdoljak napravio puni krug" odvjetnici Antuna Vrdoljaka zatražili su ispravak informacija koje prenosimo u cijelosti.

"Sukladno Zakonu o medijima tražimo ispravak informacija objavljenih na internetskom portalu Index u članku naslovljenom "Tito-Tuđman-Tito: Vrdoljak napravio puni krug" u rubrici Vijesti od 23. ožujka 2010. godine.

Iako je teško navesti sve neistinite informacije iz rečenog članka jer se cijeli tekst isključivo bazira na autorovim konstrukcijama, uvredama i klevetama Antuna Vrdoljaka kao osobe, ovdje navodimo najvažnije.

Neistinit je već i naslov teksta. neistinite su i autorove kvalifikacije gosp. Vrdoljaka kao osobe "uvijek bliske političkom vrhu, uvijek u milosti vladajućih, što mu je omogućilo da već praktički pedeset godina radi što želi, kako želi i kad želi." Neistinita ne tvrdnja kako je gosp. Vrdoljak zaveo strahovladu na HRT. Neistinita je tvrdnja kako su "Vrdoljak i Tito u mnogočemu slični" te kako ih "spaja ambicija koja ne poznaje granice".

Neistinita je i uvredljiva tvrdnja kako gosp. Vrdoljak ima "naviku okretanja kako vjetar puše", kako je "neumorni miljenik svih režima" te kako se "odrekao svoje dične komunističke prošlosti" jer takvu prošlost naprosto nikada nije imao. Uvredljiva je tvrdnja kako je "za nagradu najprije dobio mjesto Tuđmanova potpredsjednika".

Posebno je uvredljiva tvrdnja kako je gosp. Vrdoljak "gušio sve što bi se moglo shvatiti kao kritika na račun Franje Tuđmana" te kako mu je" posebna zanimacija cenzuriranje Latinice i "čišćenje Prisavlja od Srba i komunjara". Uzgred, upravo u vrijeme dok je gosp. Vrdoljak bio ravnateljem HRT-a emisija Latinica je počela sa svojim emitiranjem.

Klevetnička je tvrdnja kako je gosp. Vrdoljaka bilo tko "optužio za zamračivanje pet milijuna maraka" kao i tvrdnja da se na "HRT nalazi u očitom sukobu interesa". Gosp. Vrdoljak nikad nije "otišao" iz filmske umjetnosti pa je i daljnja tvrdnja "kako joj se odlučio vratiti nakon poraza HDZ-a na trećesiječanjskim izborima" neistinita i besmislena.

Osim što su besmislene, jer je gosp. Vrdoljak stalni član Međunarodnog olimpijskog odbora, krajnje su uvredljive i tvrdnje odnosno lažni citati koji gosp. Vrdoljaka žele povezati s rasizmom.

S osobitim štovanjem

Antun Vrdoljak, po
odvjetnicima
Željko Olujić
Iva Pezić, Fran Olujić"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.