Surfera u Australiji napao morski pas. Vjerojatno je mrtav, traga se za tijelom

Ilustracija: EPA

POLICIJA Južne Australije traga za tijelom čovjeka za kojeg se smatra da je ubijen u napadu morskog psa. 55-godišnji muškarac je jutros po lokalnom vremenu surfao u blizini plaže Granites južno od Streaky Baya na poluotoku Eyre kada su svjedoci uočili da ga je napao morski pas.

Ovo je treći ozbiljan napad morskog psa u saveznoj državi ove godine. Još jedan surfer ubijen je u svibnju oko 120 kilometara od Streaky Baya, dok je treći doživio nefatalni napad ranije ovog mjeseca. Nije jasno koja je vrsta morskog psa bila uključena u napad, ali svjedoci su lokalnim medijima rekli da je bio duži od četiri metra. 

Pojačan priljev surfera u grad

Phil McEvoy, koji živi u Streaky Bayu, ispričao je kako je jutros začuo sirene. "Tada sam znao da nešto nije u redu i sirene su se nekako udaljile prema dijelu plaže gdje se surfa", naveo je. Prema 9Newsu, napadnuti muškarac je bio jedan od šest surfera koji su u to vrijeme bili u vodi, ali je surfao dalje od ostalih.

McEvoy je naglasio kako grad trenutno bilježi priljev surfera i misli da bi sezona ribolova mogla imati veze s mogućim porastom morskih pasa u tom području, piše BBC.

Vode zapadne obale Južne Australije dobro su poznate po prisutnosti morskih pasa i znanstvenici su upozorili da povećanje broja viđenja morskih pasa ne mora nužno značiti povećanje njihove populacije. Plaža Granites udaljena je oko 700 kilometara od Adelaidea, glavnog grada države.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.