Splitski profesor optužen za zlostavljanje učenice suspendiran u posljednji trenutak

Foto: FAH, 123rf

IPAK je, doslovno u pet do 12, izbjegnuta krajnje neugodna situacija u jednoj splitskoj srednjoj školi u koju se početkom ovog tjedna nakon cjelogodišnjeg izbivanja trebao vratiti profesor optužen za bludne radnje nad učenicom.

Prošlog tjedna optužno vijeće Općinskog suda u Splitu potvrdilo je optužnicu, čime je i službeno otpočeo kazneni postupak protiv profesora koji je optužen da je zavukao ruku u hlače učenice i dodirivao je po bedru.

U školu stiže zamjena

Ravnatelj škole je po saznanju o potvrđenoj optužnici suspendirao profesora te će umjesto njega nastavu iz tog predmeta držati zamjena.

Upravo je to i bio problem, jer škola nije imala drugog nastavnika iz tog predmeta, a kako optužnica početkom godine nije bila potvrđena, optuženi je ravnatelju donio potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak pa je po svemu bilo izgledno da će se učenica na školskom satu suočiti s nastavnikom optuženim da ju je zlostavljao.

Suspendirani profesor neće raditi, ali će primati dvije trećine plaće

Optužno vijeće splitskog Općinskog suda već je jednom vratilo optužnicu na doradu, a sudovi su do konca prošle godine ukinuli sve mjere opreza izrečene optuženom, uključujući i onu o zabrani obavljanja djelatnosti, čime su mu omogućili povratak u školu.

Optuženi profesor pod suspenzijom tako neće raditi, ali će primati dvije trećine plaće. Suspenzija traje do pravomoćnog okončanja postupka, što bi moglo potrajati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.