Egipatski predsjednik upozorio: "Moglo bi doći do rata između Irana i Saudijske Arabije"

Screenshot: YouTube
 
EGIPATSKI predsjednik Abdel Fatah al-Sisi rekao je u četvrtak da bi sve veća napetost između Saudijske Arabije i Irana mogla dovesti do rata.
 
Predsjednik, koji je govorio u okviru Svjetskog foruma o mladima u organizaciji egipatske vlade u Šarm el-Šeiku, istaknuo je da regijom već vlada napetost.
 
"Nisam za rat. Imali smo ratno iskustvo"
 
"Nisam za rat. Imali smo ratno iskustvo", rekao je on. "Regija je već suočena s dovoljno nemira", dodao je on upitan o mogućoj ratnoj eskalaciji.
 
"S tim bi se problemom trebalo suočiti iznimno oprezno", naglasio je Sisi.
 
"Podupiremo našu saudijsku braću"
 
No, Sisi, saveznik Saudijske Arabije, također je najavio da će Egipat poduprijeti saudijsku monarhiju. "Podupiremo našu saudijsku braću", rekao je on.
 
Princ Muhamed bin Salman optužio je Iran da isporučuje rakete jemenskim pobunjenicima, što je opisao kao "izravnu vojnu agresiju" protiv Saudijske Arabije.
 
"Ni veći od vas nisu mogli ništa protiv moći Islamske Republike" 
 
Do optužbe je došlo nakon ispaljivanja balističke rakete iz Jemena u blizinu glavnog grada Rijada. Iran je odlučno odbacio te optužbe dodajući da je takva isporuka nemoguća te izjavio da se Saudijci "ponašaju kao huligani i regiju čine nesigurnom".
 
Predsjednik Hasan Rohani upozorio je u srijedu Rijad da se čuva moći njegove zemlje: "Poznata vam je moć i položaj Islamske Republike. I veći od vas nisu ništa mogli učiniti protiv iranskog naroda", poručio je Rohani saudijskim čelnicima u govoru u Teheranu pred vijećem ministara. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.