Sindikat Istre i Kvarnera: Brijuni rivijera neće zaposliti 2.000 ljudi, nego jedva 500 sezonaca

PREDSJEDNIK Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić je na današnjoj konferenciji za novinare osudio projekt Brijuni rivijera.

Naglasio je da se njime pogoduje investitorima kojima je jedini cilj profit, a posljedica će biti devastacija najvrednijih prirodnih resursa Pule. Bulić smatra da hoteli s pet zvjezdica, koji se misle graditi na području Pinete, Hidrobaze i Katarine - Monumenti, ne mogu donijeti najavljenih 2.000 novih radnih mjesta.

"Tvrdim da taj broj u najoptimalnijim uvjetima ne može biti veći od 500 radnika, što dokazuje i analiza koju je sindikat izradio na bazi suvremenih turističkih standarda. Projekt nudi uglavnom sezonsko zapošljavanje u turizmu, sa slabo plaćenim radnicima na uslužnim poslovima koji proizvode nepriznate invalide, a to sigurno nije ono što treba stanovnicima Istre. Budući da se taj projekt prikazuje kao jedan od gospodarskih zamašnjaka Hrvatske, narod zaista treba biti zabrinut za budućnost svoje djece", rekao je Bulić.

"Štetu ugledu Glasa Istre nanijeli su oni koji vode novine"

Također je osudio otkaz novinaru Glasa Istre Zoranu Angeleskom. Podsjećamo, Angelski je dobio otkaz nakon što se, kao član građanske inicijative Volim Pulu, usprotivio projektu koji u realizaciju kreće pod pokroviteljstvom Jadranke Kosor i šefa IDS-a i istarskog župana Ivana Jakovčića.

Bulić ocjenjuje neprihvatljivom Jakovčićevu izjavu da je novinar Angeleski jedno veliko ništa. "Sindikat podupire Angeleskog i osuđuje izvanredni otkaz jer novinar nije nanio štetu ugledu lista, već oni koji vode te novine, i u vlasničkom i u uređivačkom smislu. Nažalost političari imaju u svojim rukama medije, pravosuđe, odvjetništvo i policiju, a mi govorimo o neovisnom novinarstvu", rekao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.