RTL: Seriju "Urota" ćemo emitirati, a o ugledu HRT-a neka sudi javnost

TRGOVAČKI sud u Zagrebu prije tri dana donio je nepravomoćnu presudu da se privremeno zabrani RTL-u emitiranje sporne serije "Urota". U serijalu u produkciji AVA-e, naime, vidi se kako Jelena Veljača koja igra ulogu novinarke koristi mikrofon HRT-a. U seriji se koristi i žig javne televizije, kao i Dnevnik, što su zaštićeni logotipovi.

HRT je zbog toga još u vrijeme mandata Vanje Sutlića zbog korištenja loga tužio RTL, a sudska odluka o tome donesena je prije tri dana.

Glasnogovonik HRT-a Danko Družijanić objašnjava, pak, kako se privremenom zabranom serija, koja ide nedjeljom, ne smije emitirati ili na drugi način distribuirati, prodavati i koristiti sve do pravomoćnog okončanja sudskog postupka, zbog povrede prava na žig.

Međutim, na RTL imaju drugačije tumačenje. "RTL Televizija će emitirati seriju 'Urota' i dalje sukladno odluci suda. Generalno pravilo je da ne komentiramo odluke koje nisu pravomoćne. O ugledu javne televizije neka prosudi javnost", kazala je za Index glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.