Romeo Zec opet u akciji: Nakon što je poželio klati Srbe u Otišiću umislio da je policajac!



PRONAĐEN je muškarac koji se predstavljao kao policajac, a koji je naplaćivao kazne za prometne prekršaje s pištoljem za pojasom. Radi se Romeu Zecu, starom znancu splitske policije i pravosuđa. Prijavili su ga za lažno predstavljanje i to redovnim putem, bez privođenja istražnom sucu.

Uzrujalo ga suđenje Slobodanu Miloševiću

Zec je dosad prijavljivan za 50 kaznenih djela, od krađa pa do pokušaja ubojstva policajca kod Sinja u travnju 2002. godine. Zec, hrvatski branitelj, se napio pa se uzrujao gledajući prijenos suđenja Slobodanu Miloševiću, sjeo je u svog Stojadina i zaputio se u Otišić "klati Srbe".

Svoje namjere javio je na 92 pa su ga plavci sačekali na punktu, ali Zec se nije predao bez otpora. Skrenuo je sa ceste na makadamsko proširenje i pokupio policajca kojega je vukao 15 metara. U krvi su mu pronašli više od 3 promila alkohola, a u Stojadinu dva noža i - plastični pištolj.

Teški megaloman

Zec pati od megalomanije. Ne zadovoljavaju ga sitne stvari i voli da sve bude veliko i - eksplozivno. Nekoliko puta je došao na benzinsku crpku i zaprijetio da će sve dignuti u zrak.

A policajci na 92 su mu poput terapeuta, zvao ih je za Srbe i Otišić, a zvao ih je i zbog svog prijatelja Davora Banića, jednog od osuđenih vojnih policajaca iz slučaja Lora. Zaprijetio je tom prigodom da će u zrak dignuti cijeli Split.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.