Radnici MTČ-a zauzeli tvornicu i na vrata stavili lokot

ČETIRI dana štrajka nisu urodila plodom pa su se radnici MTČ-a odlučili na drastične mjere. Ušli su u tvornicu i zauzeli je, organizirali stražu, te na ulazna vrata postavili lokot!

Radnici MTČ-a ogorčeni su što im se za vrijeme štrajka nitko od čelnika kompanije nije udostojio niti obratiti, a plaće koje su potraživali još nisu dobili svi radnici. Dosad je plaće za srpanj dobilo 114 od 168 radnika, a prije štrajka je novac uplaćen na račune 50-ak radnika što su vođe štrajka ocijenili kao pokušaj prokušane politike "zavadi pa vladaj". "Odlučili smo se da ćemo biti solidarni i nastaviti štrajk zbog onih koji još nisu dobili novac", rekao je novinarima predstavnik štrajkaša Stanko Posavec.

Posavec dodaje kako su tvornicu odlučili zauzeti nakon što im je postalo jasno da šefove za njih nije briga, a kao direktni povod ovakvom postupku poslužile su prijetnje otkazima koje su navodno dobili sindikalisti i članovi Radničkog vijeća.

Radnici i dalje inzistiraju na razgovoru s Brankom Težakom, poduzetnikom koji je prije osam mjeseci kupio oko 20 posto udjela u MTČ-u. Težak je tada radnicima obećao da dolaze bolja vremena za posrnulog tekstilnog diva, ali oni sada smatraju kako je to bilo samo bacanje prašine u oči i tvrde da je Težak došao samo na brzinu pokupiti novac i da ga nije briga što će upropastiti tvornicu.

"Možda bi najbolje rješenje bilo da nas preuzme država, s obzirom da MTČ državi ionako duguje novac za poreze i doprinose", kazao je Posavec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.