Protiv sina HDZ-ova ministra potvrđena optužnica. Odvjetnica: To je zbog izbora

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Nakon objave vijesti da je protiv sina ministra Radovana Fuchsa, Rikarda Fuchsa, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu danas potvrđena optužnica u slučaju prevare oko kupoprodaje dionica firme TOZ Penkala, Indexu se javila odvjetnica optuženog, Ksenija Vržina.

Potvrđena optužnica protiv sina Plenkovićeva ministra. Evo za što ga terete

U dopisu najprije tvrdi da se "u konkretnom slučaju radi o već presuđenoj stvari jer je Županijski sud u Zagrebu rješenjem u 2022. godini ukinuo rješenje Općinskog kaznenog državnog odvjetništva o provođenju istrage u istoj pravnoj stvari, a na koje se rješenje OKDO u Zagrebu nikada nije žalilo."

Odvjetnica: Znakovito je što se oštećeni nije pokušao naplatiti

"Po pravomoćnosti istog rješenja OKDO u Zagrebu ponovo je pokrenulo istragu za istu stvar iako se u konkretnom slučaju već meritorno odlučilo. Važno je naglasiti da je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu utvrdio da rješenje o provođenju istrage ne sadržava osnovanu sumnju da je gosp. Fuchs počinio kazneno djelo", nastavlja.

Odvjetnica se zatim okreće na oštećenog u postupku, Edu Barićevića, za kojeg su tužitelji u danas potvrđenoj optužnici zaključili da je doveden u zabludu od Fuchsa i njegovog punca, kirurga Gordana Nole.

"Znakovito je što se oštećenik Edo Barićević nikad nije pokušao naplatiti iako su postojala sredstva i imovina iz kojih se mogao naplatiti, a što je utvrdio i sudski vještak u istrazi, već je isključivo inzistirao na kaznenom progonu naše stranke", kaže.

Odvjetnica: Putem medija se pokušava naštetiti ugledu naše stranke, samo i isključivo u svrhu izbora

"Vjerujemo da ćemo pred neovisnim i nepristranim sudom dokazati neosnovanost optužbe koja se našoj stranci, gosp. Rikardu Fuchsu stavlja na teret", piše odvjetnica.

"Konačno, smatramo da se putem medija pokušava naštetiti ugledu naše stranke, a samo i isključivo u svrhu predizborne kampanje za parlamentarne izbore", poručuje Vržina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.