Posvađao se s partnerom oko kafića, otišao po pištolj pa ga izrešetao u trbuh

NEBOJŠA TOPIĆ zvani Neša iz Vinjana kod Imotskog osuđen je na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno na tri godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva poslovnog partnera Kristijana Petrovića 6. prosinca 2009. godine,. 

Oštećeni nije zainteresiran za kazneni progon

Nakon svađe oko rada lokala Sunrise, Topić je otišao kući po pištolj Luger kalibra 9 milimetara, vratio se i pred kafićem pola sata nakon ponoći izrešetao Petrovića. Gađao ga je u trbuh, ispalio je čak četiri metka. Dva su ga pogodila u trbuh i jedan u ruku. Petrović je spašen u zadnji čas, no danas ima evidentne zdravstvene poteškoće. Inače, nije bio zainteresiran za kazneni progon okrivljenog. 

Nije prekoračenje nužne obrane

Obrana je pokušala uvjeriti suca Zorana Kežića kako se zapravo radilo o prekoračenju nužne obrane, no bez uspjeha. Naime, Kežićevo vijeće ustanovilo je da je Topić dobrih 15 minuta proveo na putu do kuće i natrag te da se vratio na mjesto okršaja sa željom da Petrovića liši života. Gađao je partnera u trbuh, dakle u vitalne organe. Nisu prihvatili njegovu tvrdnju da je oružje imao cijeli dan sa sobom.

Kaznu su mu ublažili koliko su mogli, s obzirom da je Topić neosuđivan, a korektno se držao na sudu. Usto, zbog depresije je bio smanjeno ubrojiv. No, sudsko vijeće pronašlo je i poneku otegotnu okolnost, poput ustrajnosti okrivljenog u činjenju kaznenog djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.