POKAŽIMO BOLJU HRVATSKU Dođite navijati za pretučene srpske vaterpolo klince

Foto: VK Medveščak

U ČETVRTAK navečer u Zagrebu su napadnuti juniori vaterpolskog kluba Partizan iz Beograda, koji sudjeluju na tradicionalnom turniru  Mali medo. Petnaestogodišnja djeca doživjela su strašan šok i zadobila tjelesne ozljede. Djeca su nakon toga svejedno odigrali utakmice. Utakmicu igraju i večeras.

Srpski mediji objavili su da su mladići pretučeni šipkama, no za Index je to kasnije demantirao trener Partizana ZoranJedno je dijete pretučeno na način da ima teške tjelesne ozljede, nekoliko ih je lakše ozlijeđeno, a ostali su u šoku.

Idioti koji su napali djecu koja su s radošću došla u Zagreb igrati vaterpolo protiv svojih vršnjaka iz Hrvatske zaslužuju najoštriju moguću kaznu, jer koliko možeš biti bijedan da na takav način udariš na klince samo zato što su igrači kluba koji dolazi iz druge države?

Usprkos napadu, mladi vaterpolisti ostali su u Zagrebu i nastavili su turnir, a danas navečer u 20 sati na otvorenom bazenu na Šalati igraju u finalu.

Premda smo u medijima, kako u hrvatskim, tako i u srpskim, mogli pronaći proturječne informacije da se vaterpolisti Partizana vraćaju u Beograd, to je demantirao predsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić, koji nam je potvrdio da mladi Beograđani normalno nastavljaju turnir
.
''Najprije, izrazio bih žaljenje zbog napada koji se dogodio. Ne znam što bih rekao, osim da u ime Hrvatskog vaterpolo osuđujemo to što se dogodilo i smatramo da takvom ponašanju nije mjesto u sportu. Dogodilo se što se dogodilo, užasno mi je žao zbog toga, no turnir će se nastaviti, a igrači Partizana odigrat će ga do kraja'', za Index je rekao Bukić.
 
Dakle, turnir će se nastaviti, igrači Partizana usprkos skandaloznom napadu na njih sportski će odigrati natjecanje do kraja.
 
Pokažimo da preziremo nasilje i primitivizam, pokažimo da smo iznad kukavičluka i huliganizma.
Hajdemo, tko god može, dođimo na Šalatu i navijajmo za hrabre vaterpoliste.
 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.