Po "zagrebačkom receptu": Osječki studenti traže smjenu dekana Turkalja zbog ljetne škole

NAKON što je rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš suspendirao dekana zagrebačkog Ekonomskog fakulteta Darka Tipurića zbog nepravilnosti u radu Međunarodne ljetne škole, koju su neki opisali kao legalan način kupovine ispita na tom zagrebačkom fakultetu, istovjetan su zahtjev studenti osječkog Ekonomskog fakulteta uputili rektorici Sveučilišta u Osijeku Gordani Kralik, od koje traže suspenziju dekana Željka Turkalja koji je "prepisao zagrebački recept".

U pismu kojeg potpisuju "studenti Efosa" navodi se kako je Međunarodna ljetna škola "najobičnija smijurija" jer su jedini "inozemni studenti" koji su je pohađali Hrvati iz BiH. Dekana Turkalja studenti optužuju da je "uvidjevši financijski potencijal evidentan na primjeru iz metropole požurio prepisati `zagrebački recept` legalizacije kupovine ispita".

"Doduše, ispit je bio jeftiniji, 1.800 kuna, ali je i kupovna moć ovdašnjeg stanovništva niža pa sve dođe na isto", navode osječki studenti te se pitaju hoće li im biti i vraćen novac kojeg su dali za pohađanje Međunarodne ljetne škole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.