BURNO U SABORU Glavašević žestoko napao Plenkovića zbog nepoštovanja žrtava holokausta

Screenshot: Youtube

HRVATSKI sabor nastavlja danas sjednicu raspravom o izmjenama Zakona o zaštiti svjedoka kako bi se osobama u programu zaštite omogućilo zadržavanje "prikrivenog identiteta" nakon prestanka zaštite.

Predsjednik Sabora, Božo Petrov, započeo je sjednicu minutom šutnje u počast žrtvama holokausta.  Rekao je: "Bezuvjetno osuđujemo holokaust, s nadom da čovječanstvo više nikad neće svjedočiti zločinima takvih razmjera".

"Danas se molimo i klanjamo pred svim žrtvama koncentracijskih logora. Ono što možemo, i što smo dužni učiniti, jest obratiti pozornost na obrazovnu stranu kad se govori o ovim problematikama.", dodao je.

"Neprimjereni odnos prema žrtvama"


Nakon toga, Petrov je namjeravao otvoriti sjednicu, ali prekinuo ga je Bojan Glavašević u ime SDP-a.

Zatražio je stanku od 15 minuta zbog "neprimjerenog odnosa prema žrtvama holokausta".

Petrov mu je odobrio stanku, ali od 10 minuta.

Glavašević je nakon stanke, upitao kako se zapravo holokaust obilježava u Hrvatskoj. Izjavio je kako se današnji dan obilježava u cijelom svijetu kao spomen na žrtve nacističkog režima, ali Hrvatska u tome nije vjerodostojna.

Neka premijer bude vjerodostojan

Rekao je kako u Jasenovcu i Kutini stoje ploče sa zloglasnim pozdravom ustaškog režima, a u Šibeniku je izbačena izložba o Anni Frank. Zbog toga i židovske udruge i ne sudjeluju u službenim obilježavanjima današnjeg dana u Hrvatskoj.

Dodao je kako se ponašanjem premijera Andreja Plenkovića ne poštuju žrtve.

Izjavio je kako su Andrej Plenković i Milijan Brkić posjetili Izrael, no to nije dovoljno jer treba pritom biti vjerodostojan i odati počast žrtvama i kad se vrate u Hrvatsku.

Upozorio je kako ministar Pavo Barišić ne želi dati otkaz čovjeku koji je izbacio izložbu o Anni Frank te poručio premijeru da, ako već želi biti vjerodostojan i učiniti svijet boljim mjestom, neka da otkaz Barišiću i ravnatelju šibenske škole Josipu Belamariću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.