Petorica Hrvata optužena da su dilali amfetamin, travu i kokain na području Karlovca

KARLOVAČKO Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana starih od 18 do 27 godina za proizvodnju i promet gotovo četiri kilograma amfetamina, više od dva kilograma kanabisa i 71 grama kokaina.

Nakon krim-istrage karlovački ODO trojicu muškaraca od 27, 37 i 19 godina tereti da su od lipnja do prosinca prošle godine u Karlovcu i Dugoj Resi za najmanje 13.000 kuna prodali  najmanje 154 grama amfetamina, 70 grama droge kanabis sative i tri tablete ectasyja većem broju krajnjih korisnika, kod kojih su policijski službenici drogu našli i oduzeli je.

Istu trojicu i još jednog 28-godišnjaka optužnicom se tereti da su na ilegalnom tržištu Karlovca, Duge Rese i Zagreba držali ukupno najmanje 3810 grama amfetamina, 969 grama kanabis sative, 71.52 grama kokaina i jednu tabletu ectasyja.

Policija ih uhvatila tijekom prodaje

Okrivljenog 28-godišnjaka tereti se i da je 11. prosinca 2021. u Zagrebu prethodno nabavio od nepoznate osobe 968 grama droge kanabis sative te ju istog dana predao okrivljenom 27-godišnjaku, da bi ju ovaj prevezao na područje Karlovca i Duge Rese radi daljnje prodaje. 

Okrivljenike stare 19 i 18 godina tereti se da su lani 29. listopada dilali drogu na području Duge Rese, odnosno da je 19-godišnjak dogovorio prodaju kanabisa, predao ga okrivljenom 18-godišnjaku, da bi ga ovaj dostavio krajnjem korisniku, kojeg je policija spriječila u tome, odnosno zatekli su ga u prodaji 6.37 grama kanabisa i oduzeli mu ga. 

U optužnici je, uz ostalo, predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika starih 27 i  28 godina, i to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.