Pala prva presuda za splitski Gay Pride: Torcidaš vikao ubij pedera, dobio godinu dana uvjetno

PALA JE prva presuda za nasilje na splitskom Gay Prideu. Prema optužnom prijedlogu splitskog Općinskog državnog odvjetništva na uvjetnu kaznu zatvora osuđen je 34-godišnji Damir R., inače, pripadnik Torcide.

Sudionicima parade ponosa vikao je: "Ubij pedera, jebem vam majku, triba vas sve pobiti." Time je počinio dva kaznena djela, i to nasilničko ponašanje te povredu prava na okupljanje i javni prosvjed, oba počinjena iz mržnje. Sutkinja Marisa Matić izrekla mu je jedinstvenu presudu od godine zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine. 

Mislio da je utakmica, a ne prosvjed protiv homoseksualaca

Okrivljeni je djelo priznao te izrazio kajanje. Kaže kako ga je masa povela pa se popeo na klupu, vikao i prijeteći mahao prema sudionicima parade.

Inače mu je žao što je ispalo tako jer nema apsolutno ništa protiv osoba drukčije seksualne orijentacije. Naveo je kako čak ima i jednog takvog prijatelja. Na rivu je inače došao s društvom iz Torcide. Shvatio je to kao odlazak na utakmicu pa se tako i ponašao. Sutkinji je objasnio da je sasvim normalno da se na utakmici viče na protivničke navijače i ružno izražava. Nije to, ustvrdio je, bio nikakav prosvjed protiv homoseksualaca. Sada zna da se ne smije tako ponašati na ulici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.