Ozren Matijašević svjedočio protiv Ane Knežević: Nije smjela prodati zajedničku imovinu

OZREN MATIJAŠEVIĆ, predsjednik HUS-a, svjedočio je prošlog tjedna na suđenju protiv Ane Knežević, bivše predsjednice SSSH-a, koju Državno odvjetništvo u Splitu tereti za nezakonitu prodaju dijela bedema Priuli Skladgradnji braće Žužul.

Zajednička imovina

Knežević nije mogla prodati atraktivnu nekretninu u središtu Splita iz nekoliko razloga. Sve je sucu Vladimiru Živaljiću podrobno pojasnio Matijašević, koji je protiv kolegice i podnio kaznenu prijavu.

"Nije smjela prodati objekt, budući da se radi o zajedničkoj sindikalnoj imovini koja nije podijeljena", ustvrdio je Matijašević, koji drži da je nekretnina prodana znatno ispod cijene za 4,5 milijuna kuna.

Osim toga, riječ je o spomeničkoj baštini pa je trebalo ispoštivati pravo prvokupa. Usto, na objektu su i plombe jer postoji postupak za povrat nacionalizirane imovine obitelji Pavlović.

Pravni status

Sudac Živaljić suđenje nastavlja idućeg tjedna na pomalo neuobičajen način. Ide u Zagreb ispitati bivšu šeficu Sektora za pravne, opće i kadrovske poslove SSSH-a, koja je svojedobno dala očitovanje pravnog statusa sporne nekretnine. Svjedokinja je, naime, nedavno rodila i doji pa joj je bilo nezgodno doći do Splita.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.