Ovako izgleda kuća koju je bivši zaštitar gađao molotovljevima: "Skoro smo izgorjeli"

Foto: Screenshot RTL, Borna Jaksic/PIXSELL

Nakon višesatnih pregovora predajom 57-godišnjaka policiji završila je kriza u Tordincima, nedaleko od Vinkovaca, tijekom koje se u utorak muškarac zatvorio u kuću i prijetio bombom, prethodno bacivši molotovljeve koktele na susjednu kuću.

>> Bacio molotovljeve, polio se benzinom i prijetio bombom. Predao se, odvezla ga hitna

Iz vukovarsko-srijemske policije navode kako su policajci Operativno-komunikacijskog centra zaprimili jutros u 8:04 telefonski poziv građanina, 57-godišnjaka P.S. iz Tordinaca, inače bivšeg zaštitara, tijekom kojeg je uputio prijetnje zaposlenicima općinskog državnog odvjetništva.

Na adresu prebivališta 57-godišnjaka upućena je policijska ophodnja, međutim 57-godišnjak je odbijao suradnju te je bacio dva zapaljiva predmeta u susjednu kuću i jedan u dvorište.

Ozlijeđen policajac

Policajci su započeli s gašenjem, a u međuvremenu su pristigli vatrogasci koji su spriječili daljnje širenje vatre. Jedan je policajac zadobio ozljede uslijed gašenja požara te mu je na mjestu događaja pružena liječnička pomoć.

Za to vrijeme 57-godišnjak P.S. zatvorio se u kuću i prijetio samoubojstvom.

Na mjesto događaja upućeni su pregovarački i taktički tim Specijalne jedinice policije Osijek te specijalistički timovi Interventne jedinice policije Vukovar i Specijalne jedinice policije Osijek.

Nakon pregovaranja 57-godišnjak se mirno predao policijskim službenicima u poslijepodnevnim satima te je nakon toga prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci radi pružanja liječničke pomoći. Kada se steknu uvjeti, policijski službenici će nastaviti kriminalističko istraživanje nad njim, navode iz PU vukovarsko-srijemske. 

"Da nije bilo to dvoje policajaca, žena i ja bi izgorjeli u kući"

57-godišnji bivši zaštitar P.S. živio je sam poslije razvoda i već je znao prijetiti susjedima, no konkretnog povoda za jutrošnji napad navodno nije bilo

"Pili smo kavu unutra, to je odjednom nešto proletjelo i zapalilo se. Izašli smo van i to smo gasili. Dok smo to ugasili, on je već iz svog dvorišta bacao kroz prozorčić u boravak. Izgorjela je kuhinja i boravak", rekla je za RTL Ljubica Damjanović.

"S tim čovjekom nikad nisam bio u svađi. Normalno smo živjeli do danas. Kako neću biti šokiran? Da nije bilo to dvoje policajaca, žena i ja bi izgorjeli u kući", rekao je Ivica Damjanović.

Iz obitelji su još novinarima rekli kako su više puta prijavljivali 57-godišnjaka, da je policija izlazila na intervencije, ali da je P.S. ostao na slobodi. Kažu i kako muškarac ima dijagnozu, ali da nije uzimao lijekove nego je konzumirao alkohol pa bi se sukobljavao s mještanima bez razloga. Ustvrdili su i da je sustav još jednom zakazao.

Pogledajte i kako izgleda kuhinja nakon što je podivljali susjed u nju bacio molotovljev koktel.

Foto: Screenshot RTL
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.