Otkriveni novi detalji o baki koja je ukrala kruh, jogurt i par banana

Ilustracija: 123rf (na fotografiji nije osoba o kojoj se govori u tekstu)

PREKJUČER poslijepodne u Bjelovaru u trgovačkom centru u Ulici Andrije Hebranga u krađi prehrambenih artikala zatečena je 71-godišnjakinja koja je u torbi pored blagajne te artikle pronijela, ali ju je zaustavio zaštitar koji joj je artikle oduzeo, objavila je policija.

Baka je zaustavljena na blagajni gdje je platila dio proizvoda. Ostatak je bio skriven u torbi. Ukrala je osnovne prehrambene namirnice.

"Policijski službenici bili su u ovom slučaju dužni izaći na mjesto događaja i utvrditi identitet ove gospođe. S tim da mogu napomenuti da u trenutku dojave policijski službenici ne znaju tko je i što je ukrao. Mi smo dužni tražitelju intervencije ustupiti podatke o identitetu oko eventualne privatne tužbe'', objasnila je za RTL Direkt bjelovarska policijska službenica za odnose s javnošću Maja Barbir Grubić.

O gladnoj baki iz Bjelovara koja je ukrala hranu priča cijela Hrvatska. Koliko se može vidjeti prema komentarima većina je brani i osuđuje trgovački lanac, policiju i zaštitare koji su je prijavili.

RTL Direkt je neslužbeno doznao da je žena već poznata policiji jer je nekoliko puta krala. No i u tim slučajevima je krala hranu, za sebe i - mačke. 

Bjelovar ima 40.000 stanovnika, a gradonačelnik Dario Hrebak, kojeg je ovaj slučaj iznenadio, smatra kako se dobro brinu za svoje siromašne sugrađane: ''Odgovorno tvrdim da u Bjelovaru ne može biti gladnih. Imamo pučku kuhinju koju grad sufinancira s 300.000 kuna godišnje. Pa i ova gospođa ako je uistinu u problemu može potražiti pomoć u mom uredu."

Za krađu hrane 71-godišnja baka morat će odgovarati samo ako je odluči tužiti trgovački lanac. Sličan primjer dogodio se prije nekoliko godina u Italiji kada je beskućnik ukrao kobasicu i sir. Talijanski sud odlučio je tada da krađa hrane iz gladi i očaja nije zločin.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.