Optužnica za brutalno ubojstvo kod Splita: Natjerao ga da klekne pa ga izrešetao

Na slici je ubijeni Ante Prnjak Foto: Facebook

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela sprječavanja dokazivanja iz članka 306. stavak 2. KZ-a, objavljeno je na stranicama DORH-a.

Podsjetimo, riječ je o ubojstvu Ante Prnjaka za kojeg se tereti Liridon Berisha. Prnjak je u kolovozu pronađen mrtav na splitskom TTTS-u. Istraga je policiju dovela do 27-godišnjeg Liridona Berishe.

Natjerao ga da klekne pa u njega ispalio 14 metaka

Danas je podignuta optužnica.

"Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da se 21. kolovoza 2018. između 22:37 i 22:48 sati, prema prethodnom dogovoru s oštećenikom i njegovim osobnim vozilom marke BMW dovezao na napušteno i mračno mjesto na području Županije splitsko-dalmatinske, gdje je iskorištavajući poznanstvo i njegovo povjerenje, svjestan da u blizini nema ljudi i da je mračno te noć, zatražio od njega da klekne ispred njega na koljena, držeći ga tako u strahu.

Okrivljenik je, tereti ga se, u nakani da ga usmrti, u pravcu njegovog tijela iz neposredne blizine ispalio najmanje četrnaest hitaca iz automatske puške nanijevši mu četrnaest prostrjelnih rana, i to šest strijelnih rana glave od kojih dvije u području zatiljka, a četiri u sljepoočnom području desno s oštećenjem mozga, jezika i vratnih organa te prijelomom kostiju glave i vratne kralježnice, četiri strijelne rane leđa i jedna prsnog koša lijevo, strijelnu ranu lijeve podlaktice, strijelnu ranu desne šake te strijelnu ranu desne natkoljenice, kao i prijelom osmog i devetog lijevog rebra te petog i osmog desnog rebra s brojnim ozljedama unutarnjih organa.

Navedene ozljede su teške i po život opasne te su prouzrokovale smrt žrtve na mjestu događaja. 

Okrivljenika se tereti da je u jutarnjim satima 22. kolovoza 2018., nakon počinjenja navedenog kaznenog djela došao u mjesto na području Županije splitsko-dalmatinske s nakanom da zapali žrtvino osobno vozilo marke BMW kako bi se uništili tragovi odnosno dokazi počinjenja kaznenog djela. Nakana okrivljenika je bila da onemogući dokazivanje u postupku pred sudom zbog čega je uzeo kanistar benzina i polio navedeno vozilo te ga zapalio", stoji u optužnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.