Obrana u očekivanju presude o slučaju Indeks: Sve je to samo pokazna vježba

TUŽITELJICA Uskoka Sani Ljubičić, u završnoj riječi u slučaju "Indeks" od suda je danas zatražila izricanje zatvorskih kazni okrivljenicima, kako bi se, između ostalog, pokazalo da je njihovo ponašanje neprihvatljivo.

Istovremeno, Uskok je odustao od kaznenog progona 20-godišnjih Domagoja Vrbana i Domagoja Horvata, jer je tužiteljstvo utvrdilo kako njih dvojica nisu mogli znati da su im vezu za upis na Prometni fakultet u Zagrebu tražili njihovi roditelji.

Ljubičić je kazala kako su obrane optuženika, s druge strane u kontradikciji s tajno snimljenim razgovorima, a od suda je zatražila da se profesorima optuženim za korupciju u slučaju Indeks izreknu i mjere zabrane rada, no obrana nije samo mirno sjedila, već su čitav slučaj nazvali medijskim linčem i pokaznom vježbom.

Branitelj Dragana Badanjaka, Tomislav Orehovec, kazao je sudu kako se Uskokov slučaj temelji isključivo na indicijama, a ne dokazima, dok je Vesna Škare-Ožbolt, braniteljica Mladena Budora, čitav postupak okarakterizirala kao predstavu o tome kako se treba boriti protiv korupcije, režiranu za oči javnosti. Presuda se očekuje prekosutra u 13.30 sati.

K.S.
Foto: Damjan Tadić/CROPIX

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.