Nemoj nas više hvaliti: Šef Al Qaede "oprao" sirijskog predsjednika i veličao prosvjednike

NOVI šef Al Qaede Ayman al-Zawahiri objavio je video poruku u kojoj je propisno iskritizirao sirijskog predsjednika Assada opisavši ga kao "vođu kriminalnih bandi i zaštitnika izdajica".

Zawahiri je Assadu zamjerio zanemarivanje želja vlastitog naroda, ali prije svega dugogodišnje partnerstvo sa SAD-om, piše CNN. "Danas Washington umjesto Assada koji je lojalno štitio cionističke granice želi postaviti novi režim, koji će također služiti interesima Izraela. Već su potreseni gubitkom svoja dva najveće agenta - Egipta i Tunisa. Sirijci, ne dopustite da novi režim zaustavi vašu revoluciju i džihad", kazao je.

"Assad će iskoristiti ovu poruku da nas diskreditira"

Prosvjednicima je poručio da ne pristaju uz kolonijalne sile i pohvalio njihov napor da svrgnu Assada. Međutim, njegove pohvale i nisu naišle na plodno tlo kod prosvjednika, kao što vjerojatno ni Assad nije previše srcu primio kritiku da je vođa kriminalne bande, s obzirom na to da mu ju je uputio šef najveće terorističke organizacije na svijetu.

"Nećemo dopustiti ni njenu ni njegovoj organizaciji da se poigrava s našom revolucijom i pokretom. Sirija nije teren za džihad", kazao je istaknuti sirijski aktivist Loay Hussein, uz napomenu kako ga ne bi čudilo da režim zloupotrebi Zawahirijeve riječi kako bi diskreditirao njihov pokret.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.