Neferović tvrdi da ga je policija snimila ispred kuće. Fotke su završile u medijima

Foto: Index

SLAVONSKI portal 034 objavio je početkom rujna tekst s fotografijama požeško-slavonskog dožupana Vedrana Neferovića ispred njegove kuće dok mu je bila propisana samoizolacija zbog zaraze covidom-19.

Neferović sada tvrdi kako su fotografije objavljene na spomenutom portalu snimljene iz policijskog automobila koji je tog dana u više navrata u kratkom periodu prolazio ispred njegove kuće. Snimke kojima potvrđuje svoje navode ustupio je Indexu.

Naime, policijska Škoda s civilnim tablicama PŽ 902 CF u razmaku od samo nekoliko minuta tri puta je obišla Neferovićevu kuću. No, iz policije ga tog dana nitko nije upozorio niti je pozvana sanitarna inspekcija. Slučaj je prijavio unutarnjoj kontroli MUP-a te im je ustupio i snimke policijskog vozila. Protiv nepoznatog počinitelja namjerava podignuti i kaznenu prijavu.

Neferović je, naime, kako nam je potvrdio, nakon što je vidio fotografije, odlučio putem nadzornih kamera koje su mu postavljene na kući provjeriti tko ga je mogao snimiti. Pomoću kuta snimanja te položaja tijela utvrdio je točno vrijeme i mjesto odakle su fotografije snimljene.

>> Smijenjen zaraženi šef stožera koji je hodao oko kuće, evo što kaže na to

Na snimci se vidi da spomenuta Škoda prvi put izlazi iz obližnje ulice prema Neferovićevoj kući u 16:48:51. Potom se vraća u 16:50:46 te ponovo prolazi ispred njegove kuće. I posljednji put u 16:52:26 se pojavljuje ponovo ispred kuće. Tada se zbog spuštanja rampe na cestovno-željezničkom prijelazu zadržava ispred kuće nešto više od jedne minute.

Snimljene fotografije portal 034 je objavio istog dana navečer, što je bilo medijski zanimljivo jer je do samoizolacije Neferović bio na čelu Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije.

Nisam kršio samoizolaciju, već sam bio ispred kuće i kupio pokošenu travu

"Nisam kršio samoizolaciju, već sam bio ispred kuće i kupio pokošenu travu. Bio sam sam s djetetom, koje je također bilo u samoizolaciji", rekao je za Index Neferović.

Dodao je i kako je tog dana skupljao travu ispred svoje kuće te da ni s kim drugim osim s djetetom nije bio u kontaktu. Vani je bio, kaže, nekih desetak minuta.

Kada je vidio fotografije na portalu 034, ispričao nam je, bilo mu je jasno da je snimana iz automobila. 

"Na fotografijama se vidi gornja ploha kokpita auta", pojasnio nam je te dodao kako je odmah shvatio da je riječ o policijskom automobilu.

>> Šef požeškog stožera ima koronu. Unatoč izolaciji, s djetetom kosi travu na ulici

"Mene zanima samo kako policija može demantirati moje dokaze da ta fotografija nije nastala u njihovom automobilu. Policija je slikala mene i dijete iz policijskog auta, ne u svrhu policijskog postupanja, nego u neku drugu svrhu. Mene samo zanima jedna stvar - hoće li policija priznati da je snimano iz njihovog auta", rekao nam je Neferović te dodao da mu u ovom trenutku nije važno tko je fotografije dostavio spomenutom portalu. 

Zabrinjavajuće je, tvrdi, da neodgovorni pojedinci u policiji zlorabe svoju ulogu.

Policiji smo poslali upit o tome je li sporni auto njihov te ako jest, jesu li fotografije objavljene na portal 034 snimljene iz njega i ako jesu, zbog čega Neferović nije prijavljen ako je kršio samoizolaciju. Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

Iz policije su portalu Telegram odgovorili kako tog dana "policijski službenici nisu imali nalog za postupanje te nisu primjenjivali policijske ovlasti, niti je utvrđeno da su obavljali druge radnje".

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.