Nastavak suđenja za ubojstvo Pukanića: Stanodavac jedva prepoznao optuženog Gudurića

NAKON ljetne stanke danas se nastavilo suđenje za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, a na Županijskom sudu u Zagrebu su svjedočili svjedok balističar i čovjek koji je optuženicima iznajmio stan u Palmotićevoj ulici.

Mirko Bitujac, koji je optuženima iznajmio stan u Petrinjskoj 4, jedva je prepoznao osobu kojoj je iznajmio nekretninu. Rekao je kako ne može sa sigurnošću reći, jer je tu osobu vidio samo tri puta, ali mu se činilo da je to Bojan Gudurić. Stan je za 600 eura iznajmio lažnoj osobi koja je imala putovnicu na ime Kajzer Franc.

Na snajperskoj pušci nedvojbeno su otisci prstiju Bojana Gudurića

Uz Gudurića je prepoznao i Amira Malfalanija, koji je prvi puta došao vidjeti stan. Svjedočenje sudskog vještaka balističara Mirka Zebića našlo se na udaru Gudurićevog odvjetnika. No, čini se kako nije uspio osporiti taj nalaz, jer je nedvojbeno utvrđeno da su na snajperskoj pušci bili baš otisci Bojana Gudurića. Puška je bila dio "Plana B" u slučaju da bomba ne ubije Pukanića. Vještak je objasnio kako se iz toga snajpera i u noćnim uvjetima može pucati s udaljenosti od 30 metara.

Novo telekomunikacijsko vještačenje još nije gotovo, te bi se ono na suđenju trebalo naći na sljedećem ročištu koje je zakazano za 8. rujna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.