Napušeni Osama: Oko Bin Ladenovog skrovišta rasle biljke marihuane

BILJKE marihuane visoke kvalitete nađene su samo nekoliko metara od kuće u kojoj se skrivao vođa terorističke skupine al-Qaide Osama bin Laden.

Radi se o stotinama biljaka koje su dugi niz godina cvjetale uz zidine Osamine vile u pakistanskom gradu Abotabadu. Ilegalni usjevi ostali su neotkriveni, iako su zasađeni samo nekoliko minuta hodom od pakistanske akademije za vojnu obuku.

Biljke je uočio reporter CNN-a Nic Robertson između usjeva kupusa i krumpira. Protezale su se duž pet metara visokog zida koji okružuje Osamino skrovište.

To otvara mogućnost da je najpoznatiji teroristički vođa redovito konzumirao marihuanu. Smatra se međutim da je to radio iz medicinskih razloga, odnosno zbog problema s bubrezima koje je konzumacija marihuane olakšavala, piše Daily Mail.

Visoke temperature u sjeverozapadnom dijelu Pakistana omogućavaju idealne uvjete za rast marihuane, a Pakistan na ilegalnoj trgovini drogom zarađuje milijune dolara godišnje.

Zanimljive detalje novinarima je otkrila i trgovkinja koja radi u blizini Osaminog skrovišta i koja je kazala kako su dva mladića iz Bin Ladenovog skrovišta uredno kupovali kod nje. Među ostalim, gotovo nikad trgovinu nisu napuštali bez Coca Cole i Pepsija, američkih brendova i simbola kapitalizma i komercijalizacije protiv kojih se Osama zdušno borio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.