Vlasnika tvrtke Boso drvenom palicom napao šogor radnice koja je dobila otkaz

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

U VINKOVCIMA je  jutros napadnut Bosiljko Stanić, vlasnik tvrtke Boso kojeg je dio radnika nedavno prozvao za mobing.

U policiji nam je potvrđeno kako je do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između dvije osobe došlo oko 10.50 sati ispred jednog vinkovačkog trgovačkog centra.

Tea Dujmić, kćer Ivanke Dujmić koja je u javnost iznijela teror u Bosu, Indexu je rekla kako je Stanića napao Ivankin šogor. Riječ je o bratu Željka Dujmića, supruga Ivanke Dujmić.

"U potpunosti se ograđujemo od njega, on je psihički bolestan i godinama ne komuniciramo s njim. Njegova bivša supruga je godinama radila u Bosi i on je smatrao da je Stanić jedan od krivaca za raspad njegovog braka. Ne znamo zašto je čekao toliko godina da to napravi. Mi to nismo ni znali nego smo to saznali od novinara. Ispričavamo se gospodinu Staniću, nismo imali pojma i žao nam je što je došlo do toga", kaže Tea Dujmić.

Ivanka je naime u medijima otvoreno progovorila o teroru koji je doživljavala kao prodavačica u trgovačkom lancu Boso nakon čega je dobila otkaz.

Bosiljko Stanić: Šutio sam zbog brige za radnike

U izjavi novinarima nakon što je obavio razgovor s policijom Stanić kazao je da ga je po rukama ozlijedio brat supruga Ivanke Dujmić, Vinkovčanke koja je donedavno radila u "Bosi".

"Krenuo sam na službeni put i kada sam prilazio automobilu, osoba za volanom starijeg automobila krenula je preko bankine parkirališta na mene. Izmaknuo sam se, a osoba je izašla iz auta i drvenom palicom krenula na mene. Riječ je o bratu supruga Ivanke Dujmić, koja je kod nas donedavno radila", kazao je vidno potresen Stanić. Rekao je i da je za sebe i obitelj zatražio policijsku zaštitu te da policija već štiti kuće članova njegove obitelji.

Također je najavio da će za par dana izaći s priopćenjem za javnost rekavši kako je do sada šutio na sve napade zbog brige za 1.200 radnika svoga poduzeća.

Pokušali smo doći do komentara iz tvrtke Boso, ali ni Stanićeva tajnica, ni direktorica marketinga nisu odgovorile na naš poziv.

Podsjetimo, maloprodajni lanac Boso koji ima 175 trgovina u Slavoniji i Baranji navodno tjera svoje zaposlenike da dio mizerne plaće potroše u njemu, a ako to ne učine slijedi im otkaz.

> Hrvatski lanac trgovina tjera zaposlenike da kupuju u njemu i naplaćuje im kazne ako sve ne prodaju

> Novi odvratni detalji torture u Bosi: "Meso koje se ne pojede u svatovima kasnije ubacuju u bureke"

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.