Velika operacija policije i Uskoka: Na udaru krim lanac koji je oprao milijune, uhićeno 15-ak osoba

Foto: FAH

SPECIJALNA policija danas se okupila pred kućom obitelji Antonija Ivića na zagrebačkom Vukomercu, a izvedeno je i postupanje, doznaje Index. 

"Ivić još nije uhićen, čini se da je u bijegu", doznaje Index od izvora iz policije.

"Nemamo informacija o postupanju", Indexu su pak prvo službeno rekli u zagrebačkoj policiji, no dodali su i kako bi "druge službe mogle imati informacije".

Jelena Bikić, glasnogovornica Ravnateljstva policije, za Index je kazala kako je postupanje u tijeku.

"Imamo postupanje u koordinaciji s Uskokom, ali ne možemo više detalja otkrivati zbog daljnje realizacije...Ima dosta posla i da ne bi otišlo u krivom smjeru" rekla nam je Bikić.

Petnaestak osoba uhićeno je pod sumnjom da su sudjelovali u međunarodnom lancu pranja novca, koji je navodno povezan i nedavnom krađom novca i zlata iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije, neslužbeno se doznaje iz izvora bliskih istrazi, piše Hina.

Operacija protiv grupe koja je prala novac

Doznaje se kako se akcija provodi protiv više osoba osumnjičenih za pranje novca u iznosu od preko stotinu milijuna kuna.

Ova operacija je pokrenuta nakon bizarne pljačke 280.000 eura i 2 kilograma zlata iz policijske postaje u Heinzelovoj.

Doznajemo da se među osumnjičenima, uz Antonija Ivića, nalazi i Pejo Ivić. Obojica se dovode u vezu s pljačkom MUP-a u Heinzelovoj, kada je ukradeno 280.000 eura i 2 kilograma zlata.

Ivići su vlasnici novca i zlata ukradenih iz policije, a prilikom zapljene tvrdili su kako su i novac i zlato stekli legalno. Navodno su novac prali za južnoamerički narko kartel, javlja Nova TV, dodajući kako Uskokovi istražitelji sumnjaju da se u kriminalnim operacijama grupe opralo čak 500 milijuna kuna.

Podsjetimo, Index je prije nekoliko dana doznao i da su novac i zlato zaplijenjeni od čovjeka prezimena Ivić prije dva mjeseca na području Slavonije. Čovjek od kojeg su to zaplijenili se bavi trgovinom zlatom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.