Nađen još jedan preživjeli s broda koji je u naletu tajfuna potonuo kod Japana

Screenshot: BBC

PRONAĐEN je i drugi član posade s broda potonulog u naletu tajfuna koji je neki dan pogodio južnu obalu Japana. I dalje traje potraga za preživjelima, no strane agencije javljaju kako istom području prijeti još jedna oluja koja će otežati potragu za još 40-ak nestalih.

Radi se o 30-godišnjem Filipincu Jay-nelu Rosalsu. Rosals je nađen na splavi koja je plutala, a na sebi je imao prsluk za spašavanje. Obalna straža zasad nije objavila u kakvom je stanju.

NPR.org podsjeća da je u srijedu spašen još jedan Filipinac Edvardo Sareno. Sareno je spašavateljima kazao da ih je pogodio ogroman val te da se brod okrenuo i potonuo. Nakon što su ga izvukli iz vode, navodno je rekao: "Jesam li ja jedini? Tako mi je žao. Stvarno imam sreće."

Još se 39 članova posade smatraju nestalima, većinom se radi o Filipincima, dvoje ih je s Novog Zelanda i dva su Australca.

Brod Gulf Livestock 1 napustio je Novi Zeland 14. kolovoza i krenuo je prema Kini. Put je trebao trajati 17 dana, priopćilo je novozelandsko ministarstvo vanjskih poslova.

Brod je u srijedu navečer po lokalnom vremenu uputio poziv u pomoć zapadno od otoka Amami Oshima na jugozapadu Japana.

Australske i novozelandske vlasti navode kako pružaju konzularnu pomoć članovima obitelji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.