Na Visu otkrivena plantaža marihuane, pogledajte fotografije

Foto: MUP

Zajedničkim radom policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske pronađena je i zaplijenjena veća količina droge, priopćila je danas policija.

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga inicirali su kriminalističko istraživanje u kojem su, uz potporu policijskih službenika Postaje pomorske policije Split, Policijske postaje Hvar i Policijske postaje Vis, uhitili 58-godišnjeg muškarca i nad njim proveli  kriminalističko istraživanje vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, stoji u policijskom priopćenju.

Plantaža od 24 stabljike

U sklopu kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 56-godišnjak na području Visa zasadio i uzgojio 24 stabljike konoplje s više od 0.3%THC-a visine od 115 do 165 centimetara. Na mjestu događaja obavljen je očevid i pronađene stabljike su oduzete, priopćila je policija.

Također, temeljem naloga suda na području Visa obavljena je pretraga doma koji muškarac koristi.

Nađeno više od 800 grama speeda

Policijski službenici pronašli su dvije plastične vrećice u kojima se ukupno nalazilo 822.8 grama droge amfetamin, 32 grama kokaina spakiranog u pet plastičnih vrećica te 56.2 grama konoplje s više od 0.3% THC-a u šest plastičnih vrećica. Također, pronađene su i dvije digitalne vage za precizno mjerenje s vidljivim tragovima amfetamina i konoplje, objavila je policija.

Svi pronađeni predmeti su oduzeti, a muškarac je uhićen i doveden u službene prostorije kako bi se nad njim provelo kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je proizveo i posjedovao drogu namijenjenu za daljnju neovlaštenu prodaju te je na taj način ostvario obilježja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i danas je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, zaključuje se u policijskom priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.