Mirjana Sanader kriva za izazivanje prometne nesreće, sud je kaznio sa 2.200 kuna

MIRJANA SANADER proglašena je krivom za izazivanje prometne nesreće u kojoj je 13. lipnja 2010. godine na križanju ulice Domovinskog rata i Solinske nastradao splitski pomorac Stipe Roglić. Odlukom prekršajne sutkinje nepravomoćno je kažnjena sa 2.200 kuna kazne, koju će morati platiti u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude.

Mirjana oduzela prednost

Mirjana Sanader nesreću je skrivila oduzevši prednost prolaza Rogliću. Svojim terencem Honda zabila se u njegov Fiat Bravo. U Hondu je potom udarilo i vozilo osiguranja. Roglić se poslije nesreće požalio novinarima kako ga je Sanaderica ostavila ukliještenog u autu te odjurila sa agentima u pratnji.

Priznala nesreću i predložila opomenu

Mirjana Sanader dala je obranu u pismenoj formi, i to zagrebačkom, a ne splitskom sudu. Izašli su joj u susret i oslobodili traumatičnog puta u Split.

Sanaderica je napisala kako joj je žao zbog nesreće, da joj se takvo što dogodilo prvi put i da nije ranije kažnjavana pa je sudu predložila da je opomene.

Nije bilo otegotnih okolnosti

Sud je prilikom odmjeravanja sankcije uzeo u obzir iskreno priznanje djela, iskazano kajanje te dosadašnju nekažnjavanost. Otegotnih okolnosti nije bilo pa je sud Mirjanu kaznio sa 2.200 kuna držeći kako će se tako postići generalna i specijalna prevencija.

Mirjana Sanader vozačku dozvolu ipak će zadržati. Sud je ocijenio kako nisu ispunjene pretpostavke za oduzimanje. Osim kazne, Sanadericu su obavezali i na plaćanje 400 kuna troškova prekršajnog postupka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.