Magali Boers: Čučić je u Francuskoj uvjetno osuđen i mora ići na psihijatrijsko liječenje

NAKON oslobađajuće presude Ljubomiru Čučiću za otmicu dviju maloljetnih kćeri, oglasila se i njegova bivša supruga Magali Boers. "Ako je oslobođen, onda hrvatsko pravosuđe ima veliki problem jer ispada da roditelj, samo zato što je u braku, može s djecom raditi što hoće - odvoditi, skrivati...", tako je Boers za Večernji komentirala pravomoćnu presudu za nezakonito zadržavanje njihovih maloljetnih kćeri Sarah i Lare koje joj Čučić u kolovozu 2007. nije vratio nakon što je s djevojčicama ljetovao na Jadranu.

"Prije nekoliko dana stigla je prvostupanjska presuda sa suda u Francuskoj gdje sam ga prijavila da mi je tada oteo djecu. Proglašen je krivim i osuđen je uvjetno na tri godine, uz obavezno psihijatrijsko liječenje. Dosuđena mu je i novčana kazna", kazala je.

Boers sada živi s djevojčicama i drugim suprugom u Luksemburgu gdje se preselila zbog posla i ljubavi. Dodaje da su djeca dobro i da su ih dugo nadzirali socijalni radnici i psihijatri. Čučić i dalje sudskim putem nastoji ishoditi pravo susreta i druženja s djevojčicama, koje nije vidio od lanjskog lipnja.

List piše i kako je Čučić tražio pomilovanje predsjednika Josipovića. U zatvoru u Sisku mora biti do 1. listopada zbog zlostavljanja bivše supruge. Vrijeme u zatvoru krati pisanjem knjige. Namjerava tužiti državu Hrvatsku za višemilijunsku odštetu jer je dala da Boers odvede njegove dvije kćeri iz Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.