Lovci na korumpirane karlovačke političare: Imaju samo jedan mail, a plaše ih se kao vraga

"NE PRIJETE nam, ali nas sabotiraju na razne načine. HDZ-ovci nam šalju lažne prijave da bi nas diskreditirali, a anonimno nas upozoravaju da bismo mogli dobiti do 3 godine zatvora zbog lažnih prijava", rekao je Indexu Domagoj Švegar, šef karlovačke inicijative Stop korupciji, dan nakon što je podnio kaznenu prijavu protiv karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića.

Grad prodao parcelu poduzetniku, ovaj preko noći zaradio 8,8 milijuna kuna!

Švegara je šira domaća javnost upoznala jučer, nakon što su  prijavio Jelića zbog sumnje da je oštetio proračun za više milijuna kuna kad je gradsko zemljište prodao lokalnom poduzetniku Vladimiru Severu, koji ga je odmah preprodao i zaradio na njemu 8,8 milijuna kuna.

Ovo bi bio samo još jedan u nizu potencijalnih korupcijskih slučajeva, da su dokumentaciju prikupljali oni kojima je to posao, DORH, a ne inicijativa koja nije niti registrirana, nego joj je cijela imovina jedan e-mail na koje im građani prosljeđuju prijave.

"U Karlovcu se ljudi plaše prijaviti korupciju policiji i sudstvu, zato što ne vjeruju sustavu koji je premrežen i ne može im jamčiti anonimnost. Zbog toga otvaraju nove mailove i šalju nam ih iz gradske knjižnice", kaže Švegar.

Škola zaposlila konobaricu iz restorana ministra Vukelića

Onako kako se gradonačelnik Jelić jučer znojio pred kamerama i "odgovorno tvrdio da se nije materijalno okoristio", bilo je i bivšem ministru obrane Branku Vukeliću, kad je ekipa iz inicijative "Stop korupciji" otkrila da je konobarica iz njegovog restorana mimo natječaja zaposlena u O.Š. Turanj, a da nije imala završenu ni osnovnu školu!

U Vukelićev restoran "Kristina", u Vukmeričkom Cerovcu pokraj Karlovca, zalazio je ravnatelj škole iz Turnja Ivica Jengić, a kad je restoran zatvoren, konobarica Katica Magdić po brzom je postupku prebačena na radno mjesto u školi.

Sve bi išlo glatko da na mail Švegarove inicijative nije došla prijava da konobarica nije imala ni osnovnu školu koja je bila uvjet u natječaju za posao čistačice. Za ravnatelja škole i lokalnog HDZ-ovca Jengića to nije predstavljalo zapreku, ali je u školu uskoro stigla inspekcija Ministarstva obrazovanja, pa su morali zaposliti osobu koja ispunjava uvjete iz natječaja.

Nagrada šefu mladeži HDZ-a: Više od 60 tisuća kuna za dobro obavljanje javne dužnosti


U karlovačkoj utvrdi HDZ-a, inicijativa Stop korupciji nedavno otkriva da gradonačelnik Jelić dijeli gradske nagrade u novcu svojim stranačkim kolegama. Viktor Šegrt iz karlovačke HDZ-ove mladeži dobio je 62 tisuće kuna nagrade kao "zaslužni javni dužnosnik", od gradonačelnika HDZ-ovca, ali ne iz stranačke blagajne, nego iz gradskog proračuna.

"Svi smo volonteri, uključujući i  3 pravna savjetnika. Imamo svoje stalne poslove na puno radno vrijeme. Priču oko inicijative osobno mi olakšava to što sam asistent na fakultetu u Rijeci. Da radim u Karlovcu, nisam siguran da bih na ovaj način mogao prijavljivati korupciju", rekao je Indexu Švegar.

Karlovački lovci na korupciju pripremaju i prijavu protiv bivšeg pročelnika za imovinsko-pravne poslove Željka Pakšeca, kojega trenutno istražuju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.