Lažna diploma u Istri: "Učiteljica" radila 30 godina, htjela biti i ravnateljica

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL, OŠ Mate Balote Buje

U OSNOVNOJ školi "Mate Balota" u Bujama prije otprilike mjesec dana otkrivena je lažna diploma. Prva je to lažna diploma otkrivena u Istri, javlja Glas Istre.  

Pronalazak lažne diplome je potvrdio ravnatelj Dražen Hinek koji je, po nalogu Ministarstva obrazovanja i znanosti, nedavno proveo reviziju diploma i svjedodžbi među svojim zaposlenicima.

Lažnu diplomu imala je učiteljica koja je predavala djeci u razrednoj nastavi. S nevažećom diplomom na mjestu učiteljice razredne nastave bila je, kako neslužbeno doznaje Glas Istre, zaposlena gotovo 30 godina.

Htjela biti i ravnateljica

"Ne bih htio iznositi nikakve pojedinosti vezane za slučaj. Napravili smo sve što nam je naložilo Ministarstvo. To je sada u daljnjem postupku i u rukama Državnog odvjetništva u Pazinu", kazao je ravnatelj Hinek.

Žena s krivotvorenom diplomom, rekao je Hinek, više nije zaposlena u OŠ "Mate Balota" Buje. Naglasio je da je on trenutno u svom prvom mandatu ravnatelja i da bi radije pričao o nekim drugim, ljepšim stvarima koje se tiču škole te da o lažnoj diplomi nema daljnjih komentara.

Osim što se na temelju lažne diplome fakulteta koji nije završila zaposlila u Bujama, učiteljica je s tim krivotvorenim dokumentom naknadno upisala, ali i završila dodatni stupanj pedagoškog usmjerenja. Također, u nekoliko se navrata prijavljivala na natječaj za radno mjesto ravnateljice, no školski Odbor je nikad nije izabrao na tu funkciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.