Krivotvorio građevinske dozvole za rekonstrukciju dviju kuća na Pelješcu

Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

ZBOG krivotvorenja građevinskih dozvola, kojima je na temelju neistinitih podataka označio gradilišta kako bi započeo radove na rekonstrukciji dviju kuća na poluotoku Pelješcu, policija je 42-godišnjaka osumnjičila za kazneno djelo krivotvorenja isprave.

Iz dubrovačko-neretvanske policije objavili su kako je osumnjičeni tijekom pretprošle i prošle godine izradio dvije lažne građevinske dozvole za rekonstrukciju dvije postojeće građevine u mjestu Janjina na Pelješcu.

Dozvole nisu odobrene

Istragom je utvrđeno da spomenute dozvole nije izdao ni odobrio nadležni upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Dubrovačko-neretvanske županije, ispostava u Pločama, kao i da prethodno nisu zaprimljeni zahtjevi za izdavanje spomenutih akata.

Temeljem tako krivotvorenih građevinskih dozvola izrađene su i postavljene dvije ploče čiji su izgled i sadržaj propisani pravilnikom nadležnog Ministarstva graditeljstva.

No sadržavale su neistinite podatke s brojevima nepostojećih dozvola kojima je označio gradilišta na mjestu gdje se planiralo rekonstruirati postojeće građevine, kažu u policiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.