Kosor za Reuters: HDZ bi trebao dobiti priznanje jer se nije štedio u borbi protiv korupcije

HRVATSKA će ustrajati na fiskalnoj konsolidaciji i reformama za poboljšanje poslovne klime i poticanje gospodarskog rasta nakon parlamentarnih izbora u prosincu, kazala je premijerka Jadranka Kosor u srijedu u razgovoru za agenciju Reuters.

Njihov je plan, kazala je Kosor, nastaviti graditi na rezultatima koje su postigli ističući da je ekonomski prioritet prepoloviti proračunski manjak do 2014. godine i nastaviti s uklanjanjem prepreka za povoljnu poslovnu klimu.

Šefica HDZ-a kazala je i kako žele smanjiti fiskalni jaz smanjenjem potrošnje uz zaštitu socijalno osjetljivih skupina i istovremeno povećavati prihode kroz veći rast. "Cilj nam je smanjiti taj jaz sa 4,9 posto ove godine na 1,8 posto BDP-a u 2014. godini", kazala je.

Kosorica je istaknula kako vjeruje da Hrvatskoj neće biti još smanjen rejting, jer njezina stranka provodi reforme bez traženja pomoći Međunarodnog monetarnog fonda.

Njezina stranka, ustvrdila je, za razliku od oporbe, ime nedvosmislen gospodarski program. Tako su se, dodaje, jasno izjasnili da neće zvati MMF, dok neki drugi šalju ambivalentne signale, što bi moglo značiti da imaju dva programa - javni, i onaj drugi koji je još neobjavljen.

HDZ bi trebao dobiti priznanje jer se nije štedio u borbi protiv korupcije, ustvrdila je Kosor, dodavši kako i iduća Vlada mora nastaviti s istom kampanjom, jer je i Europska unija obećala to pratiti prije ulaska Hrvatske u njezino članstvo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.