Kandidat za guvernera Kalifornije traži da se Jacksonovom liječniku zabrani rad

KALIFORNIJSKA liječnička komora zatražit će od suca da Jacksonovom liječniku Conradu Murrayju zabrani rad, sve dok traje suđenje za ubojstvo kralja popa.

Okružni tužitelj u Kaliforniji Jerry Brown je taj zahtjev stavio u spis za suđenje. Kandidat za novog guvernera Kalifornije u njemu objašnjava da je Murray bio osobni liječnik kralja popa koji je Jacksonu dao smrtonosnu dozu lijeka propofola, te mu je ubrizgavao i druge lijekove, piše CNN.

Murray nastavio liječiti u Teksasu i Nevadi

"Na sudu ćemo dokazivati da je Murray bio nemaran kada je Jacksonu dao tako opasan lijek te da je time pokazao nedostatak dobre prosudbe zbog koje bi mu trebalo zabraniti daljnje liječenje ljudi", kazao je Brown. Okružni losanđeleski sudac Keith Schwartz odbio je prošlog mjeseca zahtjev tužiteljstva da se suspendira Murrayjeva medicinska licenca. No, sudac je odredio da Murray ne smije pacijentima davati anesteziju.

Murrayjev odvjetnik Ed Chernoff je kazao da se od tada ništa nije promijenilo te da njegov klijent u Kaliforniji nema niti ordinacije, a niti pacijenata. Murray je svoju medicinsku praksu nastavio u Teksasu i Nevadi. Mrtvozornik iz Los Angelesa je utvrdio da je kralj popoa umro zbog predoziranja propofolom.

Jacksonu davao propofol kako bi lakše zaspao

Murray je istražiteljima tvrdio da je Jacksonu davao snažni anestetik propofol kako bi lakše zaspao. Generalni direktor Komore pojavit će se na sljedećem Murryjevom saslušanju koje će biti 5. travnja te će zatražiti da se liječniku oduzme licenca do kraja suđenja. Murray tvrdi da nije kriv za ubojstvo Michaela Jacksona te je pušten na slobodu uz jamčevinu od 75 tisuća dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.