Jovanović ukida zaključivanje ocjena na polugodištu: "Želimo rasteretiti djecu i učitelje"



UKIDANJE zaključivanja ocjena na polugodištu u osnovnim i srednjim školama bit će jedan od prvih poteza ministra obrazovanja Željka Jovanovića. Potvrdila je to za Vjesnik njegova zamjenica Marija Lugarić.

U Ministarstvu su uvjereni da zaključne ocjene na polugodištu predstavljaju nepotrebno opterećenje i za djecu i za nastavnike. Prvo je polugodište školske godine, naime, dosta kraće od drugog, zbog čega su nastavnici prisiljeni u kratkom roku obaviti brojna testiranja kako bi mogli djeci zaključiti ocjenu.

"Do ljeta planiramo učiniti niz promjena u administraciji, u stvarima koje otežavaju rad učiteljima i nastavnicima, a koje nije problem ukloniti. Takve im administrativne barijere samo zagorčavaju rad i život, a u stvarnosti ne utječu na kvalitetu nastave. Figurativno, u školama nedostaje zraka", objašnjava Lugarić.

Konačna odluka o ukidanju zaključnih ocjena na polugodištima trebala bi biti donesena u narednih nekoliko mjeseci. "Želja nam je da do ljeta damo daha učiteljima upravo u takvim administrativnim stvarima", kaže Lugarić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.