Jedan SDP-ovac oslobođen: Državno odvjetništvo odbacilo prijavu protiv Zvonimira Mršića

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Koprivnici odbacilo je kaznenu prijavu koju je protiv koprivničkog gradonačelnika Zvonimira Mršića podnijela policija zbog prodaje odmarališta u Pirovcu.

"U odnosu na prodaju odmarališta od strane Grada i kupoprodajni ugovor od 20. ožujka 2007. iz podataka u spisu nesporno proizlazi da je odmaralište prodano na način da je poštivana procedura koja je regulirana Statutom Grada, Poslovnikom o radu Gradskog poglavarstva i Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima", stoji u obrazloženju odbacivanja optužnice protiv Mršića.

Odbačena optužnica i protiv Marinca i Đurine

Zajedno s Mršićem, optužnica je odbačena i protiv bivšeg šefa i člana Uprave Podravke Darka Marinca i Željka Đurine. Njih dvojica su bila osumnjičena za sklapanje lošeg posla pri prodaji odmarališta Gradu Koprivnici 2001. godine. Nakon što je odbačena kaznena prijava protiv koprivničkog gradonačelnika Mršića, SDP-ovcima su ostale još dvije prijave protiv njihovih dužnosnika. Podsjetimo, ovog proljeća je u razmaku od mjesec dana podignuta prijava i protiv bivšeg gradonačelnika Velike Gorice Tonina Picule te riječkog gradonačelnika Veljka Obersnela.

Mršića optuživali da je Koprivnicu oštetio za 11 milijuna kuna

Mršiću se "na dušu" stavljala činjenica da je, prodajući bivše radničko Podravkino odmaralište, 2007. godine gradski proračun oštetio za 11 milijuna kuna. Općinsko državno odvjetništvo je zaključilo kako je postojala odluka Gradskog poglavarstva o prodaji odmarališta te je ono ovlastilo Mršića da potpiše ugovor o prodaji.

"Nisam još pročitao cijelo obrazloženje, nego samo priopćenje, pa još ne mogu niti komentirati tu odluku. Državno odvjetništvo je napisalo ono što sam ja od početka tvrdio, a to je da sam od početka postupao po zakonu", kazao je za Index Mršić i dodao kako još uvijek ne zna za što ga je policija osumnjičila.

"Ranije su i Porezna uprava i državna revizija utvrdile da je sve bilo po zakonu"

"Dan-danas nisam vidio niti kaznenu prijavu niti materijale na temelju kojih je podignuta ta kaznena prijava", kazao je Mršić te dodao kako je očekivao takav rasplet, jer su prethodno i Porezna uprava i državna revizija utvrdile kako je sve teklo po zakonu. "Ako je točno ono što piše u priopćenju, u kaznenoj prijavi su potpuno pogrešno navedene materijalne činjenice", zaključio je Mršić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.