HDZ i SDP donirali Bakićevoj kampanji robotike po 1500 dolara

Foto: Hina, Index

INICIJATIVA Nenada Bakića Croatian Makers dosad je u kampanji prikupila čak 212 tisuća dolara čime su višestruko premašili prvotni cilj od 60 tisuća dolara, a kampanja traje još 15 dana, pa je za očekivati da će taj iznos još i narasti.

Navedeni iznos uplatile su 1682 osobe ili tvrtke.

SDP i HDZ uplatili po 1500 dolara


Na stranici kampanje može se vidjeti tko su donatori ako su isti upisali svoje ime/ime tvrtke pa se tako tamo mogu naći i da su dvije najveće hrvatske političke stranke uplatile po 1500 dolara. HDZ i SDP su nam i potvrdili to.

"Uplatom od 1500 dolara, HDZ je podržao projekt Nenada Bakića "Micro:bit -- STEM revolucija u hrvatskim školama". Smatramo da je projekt važan za obrazovanje mladih u 21. stoljeću, posebice u STEM području, te ćemo uvijek podržavati slične inicijative.", rekli su nam iz HDZ-a.

 

I to ne bi uopće bio sporni odgovor da upravo njihov ministar nije nedavno isti projekt odbio!  Naime,  ovaj projekt dobio je odbijenicu Ministarstva znanosti i obrazovanja na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava vrijednom 8,8 milijuna kuna koji je zaključen prošle godine.

U SDP-u, koji je do prije godinu dana bio na vlasti i imao prilike učiniti nešto za obrazovanje, su nam samo potvrdili da su uplatili oni kao stranka 1500 dolara te da je i predsjednik stranke Bernardić uplatio 150 dolara.

> Kampanju možete podržati ovdje još 15 dana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.