FOTO I VIDEO U Velikoj Gorici imao pun stan marihuane i pištolje s prigušivačem

Foto: MUP

POLICIJA je u Velikoj Gorici pronašla pun stan marihuane. "Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet drogama' i 'Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari'.

Naime, sumnja se da je protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje tipa droga, u točno neutvrđenom razdoblju u svojoj kući na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio konoplju tipa droga, koju je po sazrijevanju sušio i prerađivao nakon čega je tako pripremljenu drogu, prepakiravao i potom preprodavao na ilegalnom tržištu", piše policija.

 

"Naime, policijski službenici sumnju su potvrdili 14. srpnja pretragom kuće u vlasništvu osumnjičenog kojom prilikom su pronašli improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane u kojem je pronađeno zasađeno sveukupno 238 stabljika konoplje tipa droga visine od 20 do 160 cm, ukupno 11.747 grama konoplje tipa droga pakirane u 71 paket, ukupno 51 gram smole konoplje tipa droga pakirane u dva paketa,  23 osušene stabljike konoplje tipa droga te oprema za vaganje i pakiranje droge kao i novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge", piše policija.

"Osim navedenog, u kući je pronađen i jedan pištolj kalibra 9 mm, s pripadajućim prigušivačem i spremnikom za streljivo, pištolj kalibra 45 s pripadajućim spremnikom za streljivo, 20 komada streljiva kalibra 45 i 142 komada streljiva kalibra 9 mm", dodaju.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, dodaje se.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.