FOTO I VIDEO Ovako danas izgleda gradić kod epicentra potresa. Sutra je Dan žalosti

Foto,video: Andrea Topić/Index, Ivo Cagalj/PIXSELL

U STOCU će u nedjelju biti Dan žalosti zbog smrti 28-godišnje žene u snažnom potresu koji je u petak kasno navečer pogodio taj dio Hercegovine.

Potres magnitude 5.6 po Richteru, za koji su hrvatski seizmolozi rekli da je bio jakosti 6.1 stupanj, prouzročio je i materijalnu štetu. Vlastima su prijavljena brojna oštećenja na obiteljskim kućama, školama i zdravstvenim objektima.

 

Na kući 27-godišnje djevojke Elmire Sefo koja je poginula kad se na kuću srušila stijena dobro su vidljiva oštećenja.

>> Na kuću poginule Elmire (27) pala golema stijena, probila krov. Ovako to izgleda

Veći dio ogromne rupe na krovu prekriven je ceradom.

Na vratima je osmrtnica, a po cesti su dijelovi razbijenog crijepa. Mještani s kojima smo razgovarali su u nevjerici, naselje je zavijeno u crno, a gradonačelnik Stoca najavljuje da će za sutra biti proglašen Dan žalosti.

Osim najave sutrašnjeg Dana žalosti gradonačelnik Stjepan Bošković izrazio je sućut obitelji poginule mlade sugrađanke Elmire.

"Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život", rekao je gradonačelnik Bošković.

Dvadesetsedmogodišnja Elmira Sefo stradala je u obrušavanju stijene na obiteljsku kuću. U tome gradu je lakše ozlijeđeno još nekoliko osoba. Tijekom dana prijavljene su štete na 20 obiteljskih kuća te tamošnjem Domu naroda.

 

Radi se uglavnom o napuknuću zidova.

Stolac su tijekom dana posjetili članovi BiH Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić te se susreli s obitelji preminule žene.

Ozbiljna oštećenja i na školi

Civilna zaštita Hercegovačko-neretvanske županije izvijestila je u subotu kako je na području Čapljine teže oštećena zgrada Osnovne škole Vladimira Pavlovića. Urušili su se dimnjaci te su uništili dijelove krova ovoga objekta.

Velike štete zabilježene su i u mjestu Ljubinje koje je također blizu epicentra potresa.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.